Solhaven fyrer tiltalte medarbejdere

Ni medarbejdere fra døgninstitutionen Solhaven i Farsø er blevet fyret

Ni medarbejdere fra døgninstitutionen Solhaven i Farsø er blevet fyret, fordi de er tiltalt for vold og overgreb mod børnene. For et år siden blev lederen af institutionen, Søren Virenfeldt, sendt på orlov, mens politiet undersøgte anklagerne om hans rolle i overgrebene på Solhaven.

Kritikken af Solhaven blev rejst i DR-magasinet 21 SØNDAG, og programmet førte bl.a. til, at Vesthimmaerands Kommune bad det uafhængige konsulentfirma Revas om at kigge det socialpædagogiske opholdssted efter i sømmene.

Læs også:

Se også: 12 tiltalt for grov vold og tvang mod unge

I rapporten kan man bl.a. læse, at Solhavens medarbejdere ikke møder de unge med respekt og empati, og at de ansatte bruger "magtanvendelse som et pædagogisk værktøj".

– Jeg har aldrig læst en tilsynsrapport, hvor jeg synes, der er så mange anmærkninger, siger Erik Kaastrup-Hansen, som er socialdirektør i Aarhus Kommune, til DR.

Rapporten kritiserer også, at "en del medarbejdere minder mere om det, nogle af de unge er vokset op med og i realiteten er fjernet fra".

Siden kritikken af Solhaven blev kendt, er antallet af unge på opholdsstedet faldet dramatisk fra 48 til kun 16. I følge Aarhus Kommune, som har været en flittig bruger af institutionen, skyldes fravalget, at de har fundet billigere og mere effektive tilbud.

Selv om politiet har rejst tiltale mod 12 personer med tilknytning til opholdsstedet Solhaven i Nordjylland for "systematisk" og "omfattende" vold, afviser borgmesteren i Vesthimmerlands Kommune, at tilsynet med opholdsstedet har været mangelfuldt.

- Vores tilsyn har været godt nok, det har været perfekt, og det har været meget præcist. Derfor kan vi ikke kritisere noget omkring tilsynet, siger Knud Kristensen (K), borgmester i Vesthimmerlands Kommune.!

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere