Mor til 10-årig: Himlen har fået en engel

Moren til den 10-årige Nicolaj, som sov stille ind i lørdags efter en skoleulykke, har brugt Facebook til at fortælle om den svære tid

Onsdag den 6.marts kom den 10-årige dreng Nicolaj til at hænge sig selv i sin halsvarmer i håndtaget fra et toiletvindue på hans skole i Thy.
Onsdag den 6.marts kom den 10-årige dreng Nicolaj til at hænge sig selv i sin halsvarmer i håndtaget fra et toiletvindue på hans skole i Thy.

Mens den 10-årige Nicolaj fra Thy i Nordjylland kæmpede for sit liv i respirator på Skejby Sygehus, kunne omverdenen følge drengens seje kamp for overlevelse på morens facebook-profil.

Hver eneste dag siden den 6. marts, hvor familiens verden væltede, har moren til den 10-årige dreng fortalt sin søns historie og kamp, mens hun sammen med familien håbede på at få deres Nicolaj igen.

Læs også:

112 - 6. mar. 2013 - kl. 11:24 10-årig dreng i respirator

- Natten har været stabil, men det er umuligt at spå om udfaldet, før de begynder at vække ham. Vi prøver at holde modet oppe, skriver moren dagen efter ulykken.

Opdateringen afløser en ellers glædelig opdatering om familiens ældste søn's konfirmation, der er blevet reddet af penge tilbage fra SKAT.

- Status lige nu er desværre ikke hel så lys, som vi kunne ønske. Nicolaj er blevet skannet, og selv om det ikke ser ud til, at hjernen har taget skade, har lægerne valgt at operere pga. stigende tryk, skriver den sørgende mor på sin Facebook-profil den 7. marts.

Bliver fundet livløs
Dagen før er Nicolaj blevet fundet hængende livløs fra et vindue af to piger fra hans skole. De to piger tilkalder hurtigt hjælp, og den 10-årige dreng bliver hægtet ned fra det vindue, der har sat sig fast i hans halstørklæde og kvalt ham.

Læs også:

Se også: 10-årig i koma to uger mere

En forælder og en lærer giver Nicolaj førstehjælp, og da ambulancefolkene ankommer, tager de over. Drengen bliver bragt til Skejby sygehus i Aarhus, hvor han lægges i koma.

Den 7. marts foretager lægerne en operation, som skal lette trykket i Nicolajs hjerne.

- Operationen er gået godt, så nu er det tiden og Nicolaj's fighter-gen, der afgør udfaldet!, skriver moren på sin Facebook-profil, hvor venner og familie kommer med opmuntrende kommentarer for at trøste familien, som har været ude for en forælders værste mareridt.

Der vil gå nogle dage før han vågner
De daglige opdateringer vidner om familiens konstante konfrontation med virkeligheden.

- Så er endnu en dag overstået, og vi er gået fra en stabil dreng, der kæmper det bedste han har lært. Det er fortsat 2 skridt frem og 1 skridt tilbage. Håber og tror på, at alle jeres gode tanker og bønner giver ham det sidste skub, så han kommer hel ud på den anden side, skriver hun den 9. marts, hvor Nicolaj har ligget i koma i tre dage.

Samme aften skriver den kæmpende mor i en opdatering.

- Han har ligget stabil siden de gav ham lidt mere at sove på. Hævelserne i arme og ben er i aftagende, så lige nu er vi ok optimistiske.

- Status før sengetid er nogenlunde uændret, men der har været mange medicinændringer i dag, og det finder den lille gut sig ikke i. Så driller han. Men de er efterhånden ved at finde ud af hvad der virker på ham, så han bliver hurtig stabil igen. Godnat derude.

Den 15. marts skriver moren en af de sidste håbefulde opdateringer, inden familien i lørdags besluttede at slukke for den respirator, der holdt Nicolaj i live.

- Status: Påbegynde udtrapning af sovemedicin . Regner med der vil gå nogle dage, før han vågner. Venter i spænding.

Læs også:

Se også: Familien har slukket for 10-årigs respirator

Kl 15.40 lørdag den 23. marts opgiver lægerne på Skejby Sygehus håbet, og familien træffer den svære beslutning om at give Nikolaj fred.

- Idag blev himlen en engel rigere, og vi fik en stor, lysende stjerne vi kan sende kærlige tanker til, skriver moren på Facebook-profilen.

Der bliver i dag kl 16.00 afholdt mindehøjtidelighed på Boddom-ydby friskole i Thy, så elever og forældre kan mindes den 10-årige dreng.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere