Anklager: Brødre skal fem år i fængsel

Anklager Torben Thygesen mener, at der ikke er langt fra terrortræning til et konkret terrorplan

To somaliske brødre, som netop er kendt skyldige i terrortræning, skal fem år i fængsel.

Det mener anklager Torben Thygesen.

Anklageren mener, at det er en skærpende omstændighed, at de to brødre havde til hensigt at begå en terrorhandling på et senere tidspunkt.

- Der er ikke nødvendigvis langt fra at modtage terrortræning til forsøg på terror, sagde Torben Thygesen.

Læs også:

Se også: Brødre kendt skyldige i terrortræning

Anklageren mener, at den yngste bror skal idømmes samme straf - op til fem års fængsel - som sin bror, der modtog træningen i Somalia.

- NW's medvirken kan ikke karakteriseres som en mindre medvirken. Chaufføren ved et bankrøveri ser man heller ikke på med mildere øjne end ham, der står i banken og truer sig til penge, argumenterer Thygesen.

De var sammen om det, og derfor skal straffen være den samme, siger anklageren og uddyber:

- GW havde et ønske om at lære at lave bomber og våben. Det vidste NW, der alligevel konstant pumpede penge ned til ham i Somalia.

De to brødre er kendt skyldige i overtrædelse af paragraf 114 B, stk. 3, som har en strafferamme på op til seks års fængsel.

Brødrenes to forsvarere, Finn Søgaard og Niels Chr. Strauss, procederede efterfølgende for den mildest mulige straf til deres klienter.

- Min klient skal have den mildeste straf. Han har ikke tidligere været straffet, og det må tillægges stor betydning ved strafudmålingen, sagde GW's forsvarer, Finn Søgaard, i retten.

Forsvarer for lillebror NW, Niels Christian Strauss, mener ikke, at der er ét eneste bevis, der peger på, at hans klient har iværksat nogen handlinger, der skulle føre til terror. Derfor skal hans klient NW have den mildest mulige straf.

- Jeg mener ikke, at en straf på mere end 2-3 måneder er rimelig.

- Han var kun lige fyldt 18 år, da det her fandt sted, og det må være en klar formildende omstændighed, argumenterede Strauss.

Strafudmålingen falder kl. 14.00.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere