Brødre kendt skyldige i terrortræning

To somaliske brødre er kendt skyldige i terrortræning i somalisk terrorlejr

De to brødre blev mandag kendt skyldige i at støtte og deltage i terrortræning i en al-Shabaab lejr i Somalia. Her ses al-Shabaab islamister i en anden lejr i Somalia. (Foto: AP)
De to brødre blev mandag kendt skyldige i at støtte og deltage i terrortræning i en al-Shabaab lejr i Somalia. Her ses al-Shabaab islamister i en anden lejr i Somalia. (Foto: AP)

To somaliske brødre på 19 og 24 år er mandag kl. 09.00 ved retten i Aarhus kendt skyldige i terrortræning i en somalisk al-Shabaab træningslejr.

Den ældste bror er dømt for at modtage træningen, mens den yngste er dømt for at have ydet bistand til storebroderens træningsophold.

Terrortræningen foregik ifølge dommen i et område kaldet 'Brøndene' ved Elasha Biyaha tæt ved den somaliske hovedstad Mogadisho i perioden fra november 2011 til marts 2012.

De to brødre blev frikendt for at samle penge ind til terrororganisationen al-Shabaab.

Læs også:

Se også: Anklager: Brødre skal fem år i fængsel

De havde begge nægtet sig skyldige.

Brødrene var tiltalt for at arrangere og finansiere den ældste brors ophold i en træningslejr, kontrolleret af terrororganisationen al-Shabaab i Somalia. En gruppe, som både han og broren ifølge ham selv sympatiserer med.

Ifølge dommen fandt retten det bevist, at formålet med den ældste brors ophold i træningslejren var at opnå færdigheder, som al-Shabaab skønner er nødvendige for at gennemføre et terrorangreb udenfor Somalia.

Sagen er opsigtvækkende, fordi det er første gang, at afsnittet om træning til terror under terrorparagraffen tages i brug.

Både de to tiltalte og de omkring 25 venner og familie på tilhørerpladserne reagerede ikke på kendelsen.

Dommer Poul Holm begrundede kendelsen med, at telefonaflytningerne af de to brødre beviser, at den ældste bror trænede i en al-Shabaab træningslejr med økonomisk støtte fra sin 19-årige lillebror.

Under forholdet om terrortræning var fem nævninge og de tre dommere enige i skyldsspørgsmålet, mens en enkelt nævning ønskede frifindelse.

Under forholdet om indsamling til al-Shabaab ønskede tre nævninge og de tre dommere at kende de to brødre skyldige, mens tre nævninge ønskede frifindelse. Dermed blev de to brødre frikendt for forhold 2, da en skyldigkendelse kræver kvalificeret flertal blandt de seks nævninge.

Læs også:

Se også: Telefonaflytninger får tiltalt til at klappe i
Se også: Terrortiltalt bror: ’Jeg skal nok lære at lave bomber’
Se også: Dommer irettesætter tilhørere i terrorsag
Se også: Terrortiltalt: al-Shabaab er frihedskæmpere

De tre dommere og seks nævninge skal nu votere om brødrenes straf, som ventes at falde senere i dag.

De to brødre er kendt skyldige i overtrædelse af paragraf 114 B, stk. 3, som har en strafferamme på op til seks års fængsel.

Strafudmålingen falder kl. 14.00.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere