Norsk turist kidnappet i Egypten

Det norske udenrigsministerium bekræfter nu, at en norsk kvinde er blevet kidnappet i Sinai i Egypten

Det norske udenrigsinisterium bekræfter nu, at der er tale om en 31-årig norsk kvinde, der sammen med en en israelsk mand af palæstinensisk oprindelse er blevet kidnappet af en bevæbnet gruppe i Sinai i Egypten.

- Vi ser på situationen med den største alvor, og vi har mobiliseret de nødvendige institutioner for at håndtere situationen, siger talsmand for det norske udenrigsministerium Svein Michelsen til den norske avis vg.

Lokale medier melder at den egyptiske sikkerhedsstyrke allerede skulle være i kontakt med kidnapperne for at for løsladt de to turister.

Ifølge den egyptiske avis Al-ahram Online mistænker politiet, at de to turister er taget som gidsler for at forhandle om løsladelse af to personer, der er anholdt for at være i besiddelse af større mængder narkotika.

En bevæbnet gruppe beduiner stoppede kvinden og manden i deres bil, da de var på vej fra Taba på grænsen mellem Egypten og Israel til Dahab.

Seks maskerede mænd tvang de to turister ind i en anden bil og kørte væk fra stedet. Den norske kvinde skulle i følge lokale medier have nået at kontakte den norske ambassade og fortælle om kidnapningen.

Sinaihalvøen i Egypten ligger mellem Middelhavet i nord og Rødehavet i syd.

Det er endnu uvist, præcis hvornår kidnapningen fandt sted.

Tidligere kidnapninger af turister i Sinai
Den israelske regering har gentagne gange advaret mod gidseltagninger i Sinai, hvor militante på et forholdsvist lavt niveau kæmper mod militær og politi og fra tid til anden foretager angreb mod Israel.

Bortførelsen af den norske kvinde og den israelske mand synes dog ikke at være politisk motiveret.

I starten af marts blev et britisk ægtepar på 51 og 49 år kidnappet, da de kørte fra Kairo til feriebyen Sharm El Shiek i det sydlige Sinai.

Ægteparret blev senere frigivet

Egyptiske beduiner har tidligere brugt kidnapninger som forhandling i frigivelser af dømte fællesmænd, som de mener er blevet uretfærdigt dømt i sager om terror, menneskehandel og narkohandel.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere