12 års fængsel for søster-drab

En 27-årig mand dræbte sin søster med kniv og skal nu 12 år i fængsel, fastslår Østre Landsret.

Den 27-årige Christian Møller Christensen bliver her ført fra Retsmedicinsk Institut efter drabet. Foto: Jakob Jørgensen
Den 27-årige Christian Møller Christensen bliver her ført fra Retsmedicinsk Institut efter drabet. Foto: Jakob Jørgensen

Østre Landsret har fredag stadfæstet byrettens dom og idømt den 27-årige Christian Møller Christensen 12 års fængsel for drabet på sin 32-årige storesøster i september forrige år.

Drabet skete den 4. september 2011 i søsterens lejlighed på Vesterbro i København og var kulminationen på et voldsomt skænderi om 3800 kroner.

Læs også:

Se også: Anklager: Der er noget, der ikke hænger sammen

Den 32-årige storesøster, Dina Wedelius, døde, da hun fik stukket en kniv gennem halsen.

I Københavns Byret gik otte dommerstemmer på 12 års fængsel, mens en enkelt stemme lød på 14 år, fordi Christian Møller Christensen efterlod storesøsterens blot toårige datter alene i lejligheden efter drabet.

Den dømte sendte efterfølgende en sms til sin mor, hvori han fortalte om den ulykkelige episode.

Christian Møller Christensen har hele tiden nægtet, at han havde til hensigt at dræbe sin søster. Men ved at kende ham skyldig i overlagt drab, afviser landsretten altså, at der kan være tale om et uheld.

I byretten procederede Christian Møller Christensens forsvarer for, at Dina Wedelius' lillebror hverken havde planlagt drabet på sin søster eller havde ønske om at dræbe hende.

Læs også:

Se også: Drab eller uheld: Lillebror venter på dom

- Hvilken overlagt morder ville lave et forsætligt drab på sin søster, når hans niece var tilstede i lejligheden?, spurgte forsvareren retorisk henvendt mod nævninge og dommere.

- Det er jo et monster, anklageren beskriver der. Men ingen af de vidner vi har hørt kan bekræfte, at Christian ville slå Dina ihjel, plæderede forsvareren dengang.

I byretten kom det frem, at Christian Møller Christensen spyttede på sin søster under det fatale skænderi.

Hun svarede imidlertid igen ved at stikke ham en lussing, hvorefter skænderiet tog en tragisk drejning.

- Da jeg tog kniven, havde jeg ikke tænkt over, hvad jeg ville. Jeg ville bare give hende et chok. Det var i arrigskab, at jeg lavede et udfald med kniven - det var aldrig meningen, at jeg skulle ramme hende, forklarede den 27-årige i byretten.

1 af 3 Dina Wedelius døde, da hun fik stukket en kniv gennem halsen. Privatfoto
2 af 3 
3 af 3 Den 27-årige Christian Møller Christensen bliver her ført fra Retsmedicinsk Institut efter drabet. Foto: Jakob Jørgensen
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere