Bandefolk tiltalt for mord på familiefar

Tre banderelaterede mænd er nu tiltalt for blodbadet sidste år på Café Louise, hvor en familiefar blev dræbt og fem kvæstet

Den 38-årige ghaneser William Qurshie blev dræbt med et knivstik i hjertet. (privatfoto)
Den 38-årige ghaneser William Qurshie blev dræbt med et knivstik i hjertet. (privatfoto)

Seks afrikanske mænd blev ofre i et regulært blodbad på Café Louise på Nørrebrogade 5 i København den 15. september sidste år, da to brødre og en 27-årig mand, der alle har relationer til bandemiljøet på Nørrebro, gik amok med knive.

Den 38-årige ghanesiske familiefar William Qurshie blev myrdet med et knivstik i hjertet. Fire afrikanske mænd blev forsøgt dræbt med knivstik og grov vold, så de alle var i potentiel livsfare, mens en femte afrikaner blev slået, sparket og trampet på.

Drab, fire drabsforsøg og grov vold
Statsadvokaten har nu rejst tiltalte mod de 28-årige tvillingebrødre og deres 27-årige kammerat for drab, fire drabsforsøg og grov vold.

De tiltalte har, ifølge anklageskriftet, lidt forskellige roller i blodbadet. Det er således kun den ene af de 28-årige og den 27-årige, der er tiltalt for drabet på William Qurshie.

Han blev dræbt efter 'fælles forudgående aftale eller indbyrdes forståelse mellem de tiltalte,' siger anklagen.

Den 28-årige sidder varetægtsfængslet i Libanon, hvor han blev anholdt den 15. januar, fordi han var internationalt efterlyst fra Danmark. Hans tvillingebror har siddet varetægtsfængslet i København siden september sidste år. Blodbadet på det kendte morgenværtshus skete i løbet af seks minutter mellem klokken 7.12 og 7.18 på Café Louise og udenfor på gaden.

Se også: 28-årig anholdt i Libanon for Café Louise-drab

Den 28-årige flygtede straks efter drabet til Libanon, men han gik i fælden, da han i januar tog kontakt til myndighederne i Libanon, muligvis i forbindelse med en visumansøgning. Politiet fandt ud af, at Interpol ledte efter den 28-årige, der har siddet varetægtsfængslet siden.

Vil hjem til dansk fængsel
Han vil meget gerne udleveres til Danmark, men sagen trækker ud.

- Vi arbejder på at få ham hjem hurtigst muligt. Han har det efter omstændighederne godt, men han sidder bestemt ikke under gode forhold. Han sidder i en 40 mands celle, siger advokat Michael Juul Eriksen, der er forsvarer for den 28-årige.

- Al kontakt til ham foregår via den danske ambassade i Libanon, og jeg har kun mulighed for at tale med ham i telefonen under myndighedernes påhør, siger advokat Michael Juul Eriksen. Han siger, at der ikke umiddelbart bliver tale om en hurtig udlevering.

Michael Juul Eriksen overvejer i øjeblikket at hyre en lokal advokat for at få gang i udleveringen.

Politikommissær Knud Hvass fra politiets bandenhed bekræfter, at udleveringen trækker i langdrag. Retssagen mod de to, der sidder varetægtsfængslet i København, kommer næppe i gang før den tredje tiltalte er blevet udleveret til Danmark.

Se også: Drabssigtet anholdt i fængslet for skyderi

Selvom de tre tiltalte er kendt for banderelationer, er der ikke rejst tiltale efter den særlige bandeparagraf i straffeloven, som kan give strafforhøjelse. Det skyldes, at der ikke er grundlag for at betegne blodbadet som et bandeopgør. De seks ofre har alle afrikansk baggrund, men ingen af dem er kendt for bandetilknytning. Politiet betragter sagen som et værtshusopgør, der gik helt over gevind.

Et orgie i vold
Ifølge tiltalen var den 27-årige bevæbnet med en énhåndsbetjent foldekniv, da han kom til Café Louise knapt fire timer før drabet.

Først overfaldt han sammen med den ene 28-årige en afrikaner inde på værthuset, der fik flere slag, skub, spark i ansigtet og blev trampet på.

Umiddelbart efter gik alle tre tiltalte, ifølge anklageskriftet, løs på et nyt offer i forsøget på at slå ham ihjel. Han blev slået i hovedet og stukket med kniv i højre side af hoften, mens den ene 28-årige lod sig falde ned på offeret, der var i livsfare.

To minutter senere var balladen flyttet ud på gaden, hvor det gik ud over et tredje offer, der fik fire knivstik i lår, maven og brystet og blev slået og sparket i ansigtet og på kroppen.

Indenfor samme minut blev det fjerde offer forsøgt dræbt på Nørrebrogade, hvor han fik to knivstik i maven og blev slået og sparket.

Fire minutter efter, klokken 7.18, blev William Qurshie dræbt med et enkelt stik i hjertet.

Mens han lå livløs på gaden, begik den 27-årige og den ene 28-årige, der ifølge tiltalen netop havde dræbt familiefaderen, endnu et drabsforsøg. En sjette afrikaner fik et knivstik i højre side af maven og blev sparket.

Den 27-årige kræves udvist, mens de 28-årige brødre er danske statsborgere.

1 af 2 To af de tre mænd, der gik besærk på morgenværtshuset, havde knive, mener politiet. (privatfoto)
2 af 2 Den 38-årige ghaneser William Qurshie blev dræbt med et knivstik i hjertet. (privatfoto)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere