28-årig anholdt i Libanon for Café Louise-drab

Politiet venter på at få en tredje formodet gerningsmand til knivdrab på Nørrebro udleveret fra Libanon.

Omkring 100 personer var til stede på værtshuset, da et formodet slagsmål udviklede sig til knivdrab. (Foto: ekstrabladet.dk)
Omkring 100 personer var til stede på værtshuset, da et formodet slagsmål udviklede sig til knivdrab. (Foto: ekstrabladet.dk)

En 28-årig mand er anholdt i Libanon, efter politiet har efterlyst ham internationalt for drabet på den 38-årige William Queshie fra Ghana på Nørrebro i København sidste år, oplyser Københavns Politi.

- Den efterlyste for drabet er anholdt i Libanon 15. januar, og han sidder nu dernede med henblik på udlevering til Danmark. Det arbejdes der på i øjeblikket, siger politikommissær Knud Hvass til Ritzau.

Et slagsmål udviklede sig på morgenværtshuset Café Louise 15. september sidste år og bølgede frem og tilbage både inde på selve værtshuset og udenfor. William Queshie blev dræbt af knivstik, og fem andre blev stukket, men var uden for livsfare.

Læs også:

Se også: Mistænkte i Cafe Louise-drab varetægtsfængslet

Den 28-årige mand, der sidder fængslet i Libanon, er dansk statsborger med palæstinensisk afstamning. Politiet mener, at han flygtede ud af landet kort tid efter drabet.

- Han har kontakt til myndighederne i Libanon, og så ser de, at han er internationalt eftersøgt, fortæller Knud Hvass.

Op mod 50 vidner så slagsmålet på Café Louise, hvor der både blev brugt knive, slagvåben og knuste flasker.

En 27-årig mand og en mand i 40'erne er allerede varetægtsfængslet i sagen, og politiets jurister arbejder i øjeblikket på en tiltale mod de to. De er dog kun sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg.

Læs også:

Se også: 200 på gaden for knivdræbt familiefar

Politiet vurderer selv, at de har en "god sag" mod den 28-årige, som menes at have en central rolle i drabet på den 38-årige William Queshie.

Den eftersøgte er også tidligere blevet varetægtsfængslet in absentia for drabet, da han var flygtet ud af landet.

Udleveringen kører via Justitsministeriet, men politiet håber på at få den 28-årige udleveret hurtigst muligt.

Københavns Politi har også sigtet den 27-årige mand for et skyderi på åben gade på Nørrebro tilbage i august. Manden sad allerede bag tremmer for medvirken til drab begået på Café Louise, da politiet koblede ham til skudsagen.

Skudsagen foregik på Heimdalsgade på Ydre Nørrebro om eftermiddagen den 21. august. Her blev der affyret seks skud.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere