Forsvundne Natachas mor: Hun kommer hjem

Natacha Jelle Agerholdt-Nielsen har været forsvundet i over et år, men hendes mor har ikke opgivet håbet

Natacha Jelle Agerholdt-Nielsen har været forsvundet i over et år. Sidste livstegn fra den unge kvinde fra i marts sidste år. (Privatfoto)
Natacha Jelle Agerholdt-Nielsen har været forsvundet i over et år. Sidste livstegn fra den unge kvinde fra i marts sidste år. (Privatfoto)

Da den 23-årige Natacha Jelle Agerholdt-Nielsen 18. marts sidste år tjekkede ud fra et pensionat i feriebyen Santa Cruz på Tenerife, var det samtidig sidste gang, hun efterlod et spor af sin tilstedeværelse.

I dag er det lidt mere end et år siden.

Læs også:

Se også: Har du set Natacha?

Og hjemme i Nordjylland sidder Natachas mor med en af de tungeste byrder, en mor kan bære: Uvisheden omkring hvor hendes datter befinder sig - og om hun fortsat er i live.

- Det er en frygtelig hård omgang, når man ikke ved, hvor ens datter er henne i hele verden. Og når man ikke ved, om hun er i live. Men det tror jeg selvfølgelig på, at hun er, siger Birthe Jelle Nielsen til ekstrabladet.dk

- Hun kommer hjem igen. Det er jeg overbevist om. Men hvornår ved jeg ikke, tilføjer hun.

Læs også:

Se også: Mor til Natacha: Giv lyd fra dig

Hun har ikke hørt fra sin datter, siden hun sendte en sms i nattoget på vej til København 31. januar sidste år. På det tidspunkt var Natacha på vej mod varmere himmelstrøg på Tenerife med en enkeltbillet i hånden.

Midt i februar skrev hun en mail til et andet familiemedlem om, at hun kunne blive svær at træffe i de kommende måneder. Derfor blev Natacha først efterlyst i august.

På det tidspunkt var der lidt for mange ubesvarede mails, opkald og sms'er.

- Men hun er derude et sted. Det er hun, siger Birthe Jelle Nielsen med en stemme, der er tæt på at knække over.

Læs også:

Se også: Nastacha efterlyses i spanske medier

- Jeg har ingen anelse om, hvor hun kan være. Jeg har på fornemmelsen, at hun er rejst fra Tenerife. Der er virkelig mange, der har kigget efter hende dernede, så jeg tror ikke, hun er der længere - så havde de fundet hende, siger hun.

Der har været gisnet i, om Natacha selv har valgt at forsvinde, eller om der er sket noget med hende, men politiet har endnu ikke kunne nå frem til en konklusion.

Natachas mor vil heller ikke gætte på, hvad der ligger bag datterens forsvinden - men hun er sikker på, at hun nok skal vende hjem igen.

- Jeg tror, hun er et eller andet sted andet sted, der var varmt. Jeg ville aldrig lede efter hende på Grønland, Island, Færøerne eller i det nordlige Canada. Men verden er jo stor, og det er en håbløs opgave at begynde at lede alle steder, hvor der er varmt, siger hun.

Læs også:

Se også: Forsvundne Natachas mor: Man bliver spist langsomt indefra

Derfor håber Birthe Jelle Nielsen, der er enlig mor, at efterlysningen gennem Interpol giver pote.

- Hun kan jo sagtens have rejst mange gange, inden vi fik hende eftersøgt. Men når hun begynder at rejse igen, finder Interpol hende ved en paskontrol. Det er det, jeg sætter min lid til, siger Birthe Jelle Nielsen.

Fra Østjyllands Politi, der står for efterforskningen, har meldingen de seneste måneder været den samme.

- Der er absolut intet nyt. Vi efterforsker fortsat, men jeg kan på nuværende tidspunkt ikke fortæller mere om, hvad vi har fundet frem til, siger politikommissær Mogens Brøndum til ekstrabladet.dk

Læs også:

Se også: Få henvendelser om forsvundne Natacha

Østjyllands Politi efterforsker sagen i samarbejde med de spanske myndigheder, og Natachas billede har også været i flere spanske medier - men indtil videre uden held.

- Det har ikke givet noget, siger Mogens Brøndum.

Se samtlige forsvundne danskere, der er efterlyst via Interpol her:Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere