Tricktyv koster 89-årig kvinde formue

Randers-kvinde mistede kontanter og kostbare smykker for mellem 100.000 og 200.000 kroner

En 89-årig kvinde fra Randers har mistet en formue i kontanter og smykker, da det lykkedes en tricktyv at stjæle hendes nøgler, mens hun stod og ventede ved et busstoppested.

- Da hun vendte tilbage til sin lejlighed, var den endevendt, der var stjålet kontanter og smykker for et betragteligt beløb, et virkeligt stort beløb, siger Mogens Brødum fra Østjyllands Politi til ekstrabladet.dk

Politiet oplyser aldrig det eksakte beløb i den slags sager, men Mogens Brøndum bekræfter, at der er tale om et beløb over 100.000 kroner, men under 200.000 kroner.

- Vi har set en del tricktyve, der sikrer sig adgang til folks boliger ved at udgive sig for at være varmemestre eller viceværter. Her har vi oplevet en ny variant med en mand, der indynder sig med venlighed, siger politikommissær Mogens Brødum fra Østjyllands Politi til ekstrabladet.dk

Opfattede ham som venlig
Manden henvender sig, samler en enkrone op og rækker den til hende. Hun afviser, da det ikke er hendes. Så forsøger han med en tokrone, som hun heller ikke vil kendes ved. Derefter klapper han hende på lommen.

- Kvinden opfatter det som et venligt signal om, at hun nok har et hul i lommen, som pengene drysser ud fra. Samtidig viser han hende et vejkort og spørger på gebrokkent tysk og engelsk om vej til en tandlæge. Det er formentlig under den manøvre, han har fået listet nøglerne fra hende.

- Samtidig tyder alt på, at han har overvåget hende, da der ikke er nogen tegn på nøglerne om, hvor de hører til, siger Mogens Brøndum.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere