Lænset for 75.000 kroner af pirattaxa

23-årig offer for en af de hidtil største svindelsager i forbindelse med kørsel i pirattaxa

Unge mennesker der i nattimerne bevæger sig hjem fra bylivet er lette typiske ofre for pirattaxaer. Senest er en 23-årig aarhusianer franarret sig dankort. Det har kostet ham 75.000 kroner. (Arkivfoto: Ilan Brender/Polfoto).
Unge mennesker der i nattimerne bevæger sig hjem fra bylivet er lette typiske ofre for pirattaxaer. Senest er en 23-årig aarhusianer franarret sig dankort. Det har kostet ham 75.000 kroner. (Arkivfoto: Ilan Brender/Polfoto).

Som en ensom nattevandrer i det århusianske natteliv blev en 23-årig mand natten til lørdag lænset for hele 75.000 kroner efter nærkontakt med to udenlandske pirattaxachauffører.

- Det er et af de største svindelnumre, jeg har hørt om i forbindelse med pirattaxaer. Jeg kan ikke mindes tilfælde, hvor folk har mistet mere end 40.000 kroner, så det her er virkelig i den grove ende af skalaen, siger politikommissær Mogens Brødum, Østjyllands Politi til ekstrabladet.dk.

Den unge mand blev kontaktet af de to mænd, der tilbød at køre ham hjem. De skulle bare lige have lidt benzin for ulejligheden. Under kørslen holdt de derfor ind ved en tankstation, hvor den 23-årige med sit dankort betalte 70 kroner for benzinen.

Kortet misbrugt adskillige steder
I går ringede så hans bank, der undrede sig over de seneste tre dages forbrug, hvor der var købt varer for 75.000 kroner på kortet. Indkøbene var sket i kiosker, tankstationer og supermarkeder forskellige stedet i Jylland og på Fyn.

- Jeg ved ikke, hvorfor han ikke tidligere har opdaget, kortet var væk og havde fået det spærret. Men det her er et typisk forløb: En mand i tyverne, der har været på værtshus, og som kontaktes, når han går hjemad ved firetiden om morgenen. På tankstationen aflurer de koden og ser, hvor han lægger dankortet. Derefter giver de ham et venskabeligt klap på skulderen, mens de snupper kortet

En gang om ugen
Et andet fællestræk ved de mange svindelnumre er, at ofrene oftest er berusede, og derfor kun er i stand til at give et sparsomt signalement.

- Vi ser det igen og igen, i Aarhus cirka en gang om ugen, og jeg kan kun bruge denne episode til nok engang at advare mod pirattaxaer. Dem skal man simpelt hen holde sig fra, siger Mogens Brøndum.

Politiet håber nogle af de forretninger, hvor kortet er misbrugt, har overvågningskameraer, der kan afslørede de to svindlere.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere