Privatbo: Løs tagsten er et hændeligt uheld

41-årig kvinde kæmper fortsat for sit liv, efter hun fik en tagsten i hovedet foran sit hjem på Frederiksberg

Politiet og boligforeningen satte mandag flere afspærringer op omkring bygningen. Brandvæsnet var på taget for at fjerne andre løse tagsten. (Foto: Mogens Flindt)
Politiet og boligforeningen satte mandag flere afspærringer op omkring bygningen. Brandvæsnet var på taget for at fjerne andre løse tagsten. (Foto: Mogens Flindt)

En løs tagsten kan ende med at blive fatal for en 41-årig enlig mor fra København.

Kvinden fik tagstenen i hovedet foran sit hjem på Peter Bangs Vej på Frederiksberg mandag morgen. Forinden havde tagstenen revet sig løs af den fire etager høje bygnings tag på grund af blæsten.

Læs også:

Se også: Fik tagsten i hovedet: Kvinde i livsfare

Men ulykken skete ikke, fordi taget ikke var i orden, fastslår Privatbo, der administrerer bygningen på Peter Bangs Vej.

- Den her ulykke er dybt tragisk og meget, meget ulykkelig. Vi tænker meget på den tilskadekommende kvinde, hendes to børn og den øvrige familie, siger Kirsten Thøgersen, administrerende direktør i Privatbo, til ekstrabladet.dk.

- Men vores tage er i orden. Vi har løbende gennemgang af tagene på vores ejendomme og løbende vedligeholdelse. Vi havde en gennemgribende gennemgang i 2010 og igen i sommeren 2012. Der er blevet planlagt noget arbejde med tagryggen, men i og med at det er murerarbejde, er det mere hensigtsmæssigt at få det ordnet, når der ikke er frostvejr.

Læs også:

Se også: Vidne: Kvinde kunne stå efter tagstens-slag

Så I vidste godt, at der var problemer med taget?

- Nej, vi vidste ikke, at tagsten ville løsne sig, for så havde vi gjort noget ved det øjeblikkeligt. Det er to forskellige ting, der er helt uafhængige af hinanden, siger Kirsten Thøgersen.

Københavns Politi har tirsdag ikke hørt fra Rigshospitalet, hvor kvinden er indlagt, men sent mandag lød det både fra politi og pårørende til den 41-årige, at hendes tilstand var meget kritisk.

- Vi håber, hun overlever - men det ser ikke godt ud, fortalte en pårørende mandag til ekstrabladet.dk

Læs også:

Se også: Flyvende tagsten kan koste 10 millioner

På Peter Bangs Vej er taget blevet sikret af brandvæsnet, og boligforeningen har sat et midlertidigt halvtag op, mens vinden rusker lidt ekstra hårdt.

- Og i det øjeblik, vejret har lagt sig, så går vi op og tjekker taget igen, og er der noget, så får vi det ordnet øjeblikkeligt, forsikrer Kirsten Thøgersen.

Så set i bakspejlet, var der så intet, I kunne have gjort for at undgå denne ulykke?

- Nej, desværre. Det er en ulykke, som også kan ske på nye tage. Det er et hændeligt uheld. Vi har gjort det, vi skulle, og vi har ikke gjort noget forkert. Men jeg vil gerne understrege, at det er en dybt tragisk hændelse, siger den administrerende direktør.

Den 41-årige kvinde bor alene med sine to børn - en pige på 10 og en dreng på 15 år. Børnene er hos deres far.

1 af 5 En tagsten rev sig løs fra dette tag og ramte en 41-årig kvinde i hovedet. Hun fik to alvorlige kraniebrud og kæmper fortsat for sit liv. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 5 En tagsten rev sig løs fra taget af en bygning på Peter Bangs Vej og ramte en 41-årig kvinde i hovedet. (Foto: Mogens Flindt)
3 af 5 (Foto: Mogens Flindt, grafik: Anders Bergmann Nielsen)
4 af 5 Denne tagsten rev sig løs fra taget og ramte en 41-årig kvinde i hovedet. Hun fik to alvorlige kraniebrud. (Foto: Mogens Flindt)
5 af 5 Politiet og boligforeningen satte mandag flere afspærringer op omkring bygningen. Brandvæsnet var på taget for at fjerne andre løse tagsten. (Foto: Mogens Flindt)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere