Borgerne i Albertslund går sammen mod brandstiftere

Fire nye brande i Albertslund i weekenden. Tallet er nu over 100 på blot seks måneder

Ungdomsklubben Frihjulet blev natten til onsdag i sidste uge brændt ned til grunden. (Foto: Kenneth Meyer)
Ungdomsklubben Frihjulet blev natten til onsdag i sidste uge brændt ned til grunden. (Foto: Kenneth Meyer)

Det skal være slut med brændende containere, bygninger og biler i Albertslund.

Det mener en gruppe af byens borgere, der er gået sammen i Facebook-gruppen 'Stop brandene i Albertslund' for at udtrykke deres store utilfredshed med de seneste seks måneders mange brande i byen.

Læs også:

Se også: Albertslund brænder videre: To nye brandstiftelser

Indtil videre har gruppen fået lidt flere end 600 medlemmer på de seks dage, den har eksisteret - og bølgerne går højt på blandt de utilfredse borgere på siden.

- Håber snart at de får fanget de snothvalpe, så de kan blive stillet til ansvar..!, skriver Joan, mens Steen er frustreret over, at politiet endnu ikke har fundet de skyldige.

Læs også:

Se også: Albertslund brænder: 'Nu vil vi bare væk'

- Tilsyneladende er det nok os beboere den selv må stå for en eller anden form for vagtværn hvis det skal op og stå! Der sker jo tilsyneladende ikke en skid ellers! Kan da kun opfordre dem der har set noget, og det er der helt sikkert, om at stå frem med oplysninger til politiet! 100+ brande kan simpelthen ikke lade sig gøre UDEN at nogen har set noget eller sidder inde med oplysninger!, skriver han.

Få overblikket over brandene her - klik på de røde prikker for at læse mere:
(artiklen fortsætter efter kortet)

</p><p><i>Kortet viser 95 af de 103 brande. De resterende otte figurerer ikke i brandvæsnets døgnrapporter - sandsynligvis fordi de er blevet slukket af vidner eller af politiet.</i></p><p>Antallet af brande kom med weekendens fire containerbrande op på 103 brande på under seks måneder.</p><p>Værst er det gået ud over ungdomsklubben Frihjulet, der blev brændt ned til grunden natten til onsdag i sidste uge.</p><p><b>Læs også:</b></p><a id="_c4c7edfd-852b-43d1-80f6-632557e8245c" href="https://ekstrabladet.dk/112/article3988312.ece">Politiet: Brand i fritidsklub var påsat</a><br /><br /><p>En 18-årig mand blev fredag varetægtsfængslet i fire uger for den voldsomme brand, men politiet leder fortsat efter flere brandstiftere.</p><p>- Vi efterforsker på livet løs, og vi efterforsker meget bredt. Andet kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, siger vicepolitiinspektør Mikael Storgaard, Københavns Vestegns Politi.</p><p>Han vil ikke kommentere på, om politiet er tæt på yderligere anholdelser.</p>

1 af 2 Ungdomsklubben Frihjulet blev natten til onsdag i sidste uge brændt ned til grunden. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 Ungdomsklubben Frihjulet blev natten til onsdag i sidste uge brændt ned til grunden. (Foto: Kenneth Meyer)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere