Far og søn styrtede hundredvis af meter i døden

En britisk far og søn styrtede lørdag med få minutters mellemrum hundredvis af meter i døden på Mont Blanc

Billede taget af Peter Saunder lørdag den 16. marts kort før han på tragisk vis omkom på Mont Blanc (Foto: AP)
Billede taget af Peter Saunder lørdag den 16. marts kort før han på tragisk vis omkom på Mont Blanc (Foto: AP)

Det skulle have været en oplevelsesrig drenge-tur, da 48-årige Peter og sønnen på 12, Charlie, tog på forlænget weekend i alperne.

De to englændere skulle stå på ski og vandre i de franske alper weekenden over, men turen endte på mest tragiske vis, da de begge styrtede i døde lørdag.

Peter Saunder kunne på vandreturen se sin 12-årige søn miste fodfæstet i den dybe sne, og falde omkring 300 meter ned af bjergskråningen. Den panikslagne far greb straks sin telefon for at tilkalde hjælp, han nåede inden telefonen blev afbrudt at fortælle, at hans søn var styrtet ned ad bjergsiden.

- Alarm opkaldet blev straks stillet videre til det lokale bjergpoliti i Chamonix. Politiet stillede ham gentagne spørgsmål, men han svarede ikke. Han var i panik, og vi kunne høre ham puste mens han løb i den tykke sne. Pludseligt blev forbindelsen afbrudt. Det var meget dramatisk fortæller Patrice Ribes fra politiet i Chamonix ifølge DailyMail

- Vi tror, manden faldt, mens han snakkede i telefon med vores redningsfolk, fortsætter han

Redningsmandskab blev straks sendt til stedet. Desuden blev der gjort flere forgæves forsøg på at genoprette telefonisk kontakt med Peter Saunder.

I 16 timer svævede helikoptere over bjergskråningerne i eftersøgningen af de to. Men først efter at have modtaget et foto fra Sandra Saunders, mor og ægtefælle til de to omkomne, som tidligere på dagen havde fået den i en MMS fra sin mand, kunne redningsarbejderne lokalisere de dræbte på bjergskråningen.

Ifølge fransk politi havde de to begivet sig ud på en udfordrende rute, der på denne tid af året kræver specialudstyr for at bevæge sig rundt på. Udstyr far og søn ikke blev fundet i besiddelse af, da man søndag klokken 7.40 fandt dem hundredvis af meter nede af bjerget.

Det er ikke noget særsyn, at skiløbere, bjergbestigere og vandrer mister livet på Mont Blanc. Hvert år mister omkring 100 mennesker livet på og omkring bjerget, og bjerget er dermed et af de farligste at bevæge sig rundt på i Europa.

1 af 2 12-årige Charlie samme dag, som han styrtede i døden (Foto: AP)
2 af 2 Billede taget af Peter Saunder lørdag den 16. marts kort før han på tragisk vis omkom på Mont Blanc (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere