Markant fald i voldskriminalitet i København

Stor forskel på egn til egn, når det gælder fald i voldskriminalitet. Alvorlig vold falder ikke

Danskerne er mindre voldelige over for hinanden, hvis man skal pejle ud fra overtrædelser af straffeloven. Særligt i København udsættes færre for vold.

I 2012 var der otte procent færre anmeldelser om vold i forholdet til det foregående år, oplyser Danmarks Statistik. Langt færre bliver slået i gulvet, mens den alvorlige vold til gengæld ligger på et stabilt niveau.

År efter år er der siden 2007 blevet registreret mindre vold, og denne glædelige udvikling gjorde også justitsminister Morten Bødskov (S) opmærksom på forleden.

Men der er store forskelle fra egn til egn.

Faldet i antallet af voldssager har været størst i København og Nordsjælland. I Region Hovedstaden er der tale om et fald på 24 procent, når man sammenligner 2007 med 2012.

Derimod er der i Region Syddanmark 'kun' sket et fald på 10 procent, oplyser Danmarks Statistik.

Den markante udvikling gælder den såkaldt simple vold, altså tilfælde hvor en person for eksempel slår en anden i hovedet.

Den slags fik politiet cirka 8000 anmeldelser om sidste år.

Derimod er den alvorlige vold, hvor der bruges kniv eller andre redskaber, ret konstant. På dette område er der ikke den samme entydige udvikling, og her er niveauet årligt cirka på 1600-1800 sager, oplyser Danmarks Statistik.

Netop knivoverfaldene øges faktisk i København. Det viste et svar til Folketingets retsudvalg for nylig.

Sidste år var der 106 sager om voldelige forbrydelser begået med kniv i København, og det er en fordobling i forhold til 2010.

- Vi ser på det med stor alvor, sagde politidirektør Thorkild Fogde i Københavns Politi til Ritzau om denne udvikling. Han har lovet at analysere sagerne for at se et eventuelt mønster.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere