Container i Jordan kan være fyldt med tyvekoster

Stor sag om hælercentral i Valby i København udvikler sig med nye fund. To mænd er fortsat fængslet

I en stor sag om organiseret hæleri har politiet fået beslaglagt en 40 fods container i Jordan.

- Vi har en vis tro på, at containeren kan indeholde tyvekoster fra Danmark, siger vicepolitiinspektør Tommy Laursen i Københavns Politi.

I sagen er to mænd varetægtsfængslet, fordi de er mistænkt for at have indsamlet tyvekoster, som derefter er blevet fragtet til Irak.

Under efterforskningen er politiet blevet opmærksom på en container, som et firma i Valby har afsendt.

En dommer i Københavns Byret har afsagt kendelse om, at containeren kan beslaglægges, og derfor er den nu på vej fra Jordan til Danmark, oplyser politiet til Ritzau.

I forbindelse med undersøgelserne er også en container i frihavnen i Københavns Havn blevet beslaglagt og undersøgt - men den viste sig at indeholde legale varer.

Firmaets lager blev afsløret midt i februar, og der var masser af tyvekoster på stedet. For eksempel computere og mobiltelefoner.

- Der forestår et stort arbejde med at finde gerningssteder og sammenligne med sporsikring, siger Tommy Laursen fra Københavns Politi.

Nogle af de stjålne ting stammer fra tasketyverier, andre er fra indbrud.

- En del af genstandene stammer fra skoler, hospitaler og svømmehaller, siger vicepolitiinspektøren. Tyverierne er sket i København, Nordsjælland, på den københavnske vestegn og på Sydsjælland.

Da politiet ransagede lageret i Valby, fyldte de beslaglagte ting mellem 15 og 20 paller.

De to mænd, der er sigtet i sagen, har i øvrigt ikke protesteret imod en fortsat varetægtsfængsling. Mændene er 53 og 43 år.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere