Hashhandlere anholdt under bandeaktion

Hashandlere fra lejligheden i Skovlunde, hvor banderne åbenlyst solgte hash, er blandt dagens anholdte ved bandeaktionen

I Blokhaven i Skovlunde, hvor en bande åbenlyst har solgt hash gennem et vindue fra en lejlighed, som afsløret af Ekstra Bladet i søndags, blev flere anholdt. Her føres en af de anholdte væk. (Foto: Kenneth Meyer)
I Blokhaven i Skovlunde, hvor en bande åbenlyst har solgt hash gennem et vindue fra en lejlighed, som afsløret af Ekstra Bladet i søndags, blev flere anholdt. Her føres en af de anholdte væk. (Foto: Kenneth Meyer)

Det åbenlyse hashsalg fra en lejlighed i Blokhaven i Skovlunde, som Ekstra Bladet afslørede i søndags, er stoppet ved politiets bandeaktion i dag.

Ni - måske 10 - af dagens anholdte sigtes for narkohandel i forbindelse med hashbulen i Blokhaven.

- Vi har efterforsket intenst mod gruppen i rigtigt lang tid. Det er ikke fordi medierne har interesseret sig for det, siger Kim Kliver, chef for Task Force Øst, der har efterforsket mod Skovlunde-gruppen.

De anholdte tilhører banden LTF, Loyal To Familia, og de fremstilles i morgen i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Gadehandlere og bagmænd
- Vi har taget både gadehandlerne og bagmændene, der er fra LTF i Skovlunde, siger Kim Kliver. Flere af de anholdte LFT-folk regnes af politiet for at være ledende bandemedlemmer.

- Vi har overvåget lejligheden og dokumenteret handel for handel, siger Kim Kliver. De anholdte vil blive sigtet for omfattende hashhandel fra lejligheden i Blokhaven.

Politiinspektør Bent Isager-Nielsen fortalte på et pressemøde sammen med Kim Kliver, at dagens bandeaktion har været undervejs i lang tid: - Helt specifikt ville vi gøre noget ved den meget generende hashhandel i Skovlunde, siger Bent Isaager-Nielsen.

- Desuden har vi ledt efter spor og beviser i de igangværende sager, som vi har rigtigt mange af, sagde politiinspektøren.

39 anholdt, 11 fremstilles
39 blev anholdt under dagens aktion og mindst 11 fremstilles i retten med krav om varetægtsfængsling. Der blev fundet fem skydevåben, to maskinpistoler og tre pistoler, under morgenens aktion.

En af de anholdte var efterlyst for et bandedrabs-forsøg i København.

Over 100 politifolk gik målrettet efter bandefolk i Værebro, Skovlunde og Høje Gladsaxe.

112 - 10. mar. 2013 - kl. 21:24 Narkohandlere spreder skræk og rædsel

Det er de tre områder, der har været centrum i konflikten mellem bandegrupperingerne LFT, Loyal To Familia, og VHK, Værebros Hårde Kerne siden drabet på den 19-årige Jonathan Taboryski den 11. januar. Han var relateret til VHK og blev skudt i hovedet, da gerningsmænd fra en bil affyrede en serie skud mod ham og to kammerater, da de forlod et pizzeria på Høje Gladsaxe Torv.

Efter drabet indførte politiet visitationszoner i de tre områder, og havde allerede inden aktionen i dag beslaglagt 23 skydevåben i visitationszonerne.

112 - 10. mar. 2013 - kl. 08:09 Hashbanditter blandt børnefamilier skaber skræk og rædsel

Politiet har også fundet store mængder ammunition, guld, smykker, 30-40 pas, steroider og narkotika.

To biler er beslaglagt. Den ene skal undersøges i forbindelse med bandekonflikten, den anden, en Audi, blev beslaglagt af SKAT, der også deltog i aktionen.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 I Blokhaven i Skovlunde, hvor en bande åbenlyst har solgt hash gennem et vindue fra en lejlighed, som afsløret af Ekstra Bladet i søndags, blev flere anholdt. Her føres en af de anholdte væk. (Foto: Kenneth Meyer)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere