64-årig skyder fire i New York

En ældre herre gik amok i New York og skød og dræbte fire personer onsdag morgen lokal tid - samtidig sårede han to efter at have forladt sin egen lejlighed som han satte ild til. Politiet har nu omringet ham.

Hør skuddene i tv-klippet herover
-----------------------

En 64-årig mand gik onsdag morgen amok i et vildt raseri i Herkimer i staten New York, og skød og dræbte fire personer, tilsyneladende fuldstændigt uden rationelt motiv.

Herefter skulle han have gemt sig på en bar, og tungt bevæbnet politi omringede herefter bygningen, hvorfra der blev skudt mod politiet.

Den 64-årige er mistænkt for at have skudt seks personer, hvoraf fire er døde, skriver New York Post.

To af personerne blev dræbt udenfor en bilvask i byen Herkimer tidligt på morgenen, før to yderligere personer kort tid senere blev dræbt i eller udenfor en frisørsalon i småbyen Mohawk - en kort køretur fra det første gerningssted.

Satte ild til sit hus
Ifølge vidner spurgte han de første ofre om de huskede ham.

Den 64-årige mistænkte Kurt Myers skulle have sat ild til sit eget hus kort tid før skudepisoderne fandt sted.

Læs også: Mindst 27 dræbt under skoleskyder i Usa

Politiet har ikke sparet på midlerne i arbejdet med at finde den mistænkte drabsmand.

Natten til torsdag dansk tid omringede politiet en forladt bar kaldet «Glory Days Food and Spirits» i hovedgaden i Herkimer, efter mistanke om at den 64-årige har barrikaderet sig på indersiden. Manden kan også befinde sig i en ubeboet lejlighed over baren.

Efter at der blev affyret skud mod bygningen er det usikkert om Myers fortsat er i live.

Siden politiet ikke er sikre på om manden befinder sig derinde eller er i live har de bedt alle som bor i nærheden om at holde sig indendøre.

Bevæbnet og farlig
Politiet beskriver manden som bevæbnet og svært farlig. Vidner fortæller, at han bærer et våben med et langt løb.

Der er sendt en robot med kamera ind i bygningen i forsøget på at finde ud af om den 64-årige er derinde, skriver New York Post

Forsøgene på at komme i kontakt med ham har foreløbig været mislykkede.

Læs også: 14-årig elev skudt på skole i USA

Ifølge Utica Observer-Dispatch er der registreret otte affyrede skud i området.

- For os haster det ikke at afslutte dette, det vigtigste er vore betjentes sikkerhed, siger politikommissær i New York, Joseph D'Amico, i en pressekonference.

Skoler og offentlige bygninger er lukket indtil den 64-årige bliver pågrebet, i frygt for, at han har planer om flere angreb.