Take-away hash koster dyrt

56 mænd sigtet for at købe hash hos mænd, der drev udbringningsforretning

'Du ringer, vi bringer'

Sådan var ordlyden på nogle små kort som entreprenante to hashhandlere i Århus har delt ud til potentielle kunder.

De blev afsløret tidligere på året. Siden har Østjyllands Politi kastet sig over deres ret omfattende kundekartotek.

- Vi er ikke helt i bund, men næsten. Ud over sælgerne har vi indtil nu rejst sigtelse for køb af hash mod 56 unge mænd i alderen 18-23 år. Og der er op mod en snes stykker mere på vej, fortæller Mogens Brøndum fra Østjylands Politi.

De unge mænd kan nu vente en bøde på mellem 2000 og 4000 kroner. Nogle slipper muligvis med en advarsel.

Bekymringssamtaler
- Derudover har vi fundet navne i kundekartoteket på 31 andre unge mænd. Vi kan ikke bevise, at de har købt noget, så vi sigter dem ikke for noget. Men da de står lige netop i dette kartotek har vi opsøgt dem og taget en 'bekymringssamtale' med dem.

- Her har vi fortalt dem, at vi er opmærksomme på dem, at vi synes, de er på gale veje, og at det er noget, vi holder øje med. Så har de i hvert fald fået en chance for at komme på andre tanker, inden hammeren falder.

Juristerne er på sagen
Sagen mod to mænd der står bag den lidt usædvanlige take-away-forretning er endnu ikke færdigbehandlet i politiets juridiske afdeling.

- Hvor det lander med dem, kan jeg derfor ikke sige noget om, men de står minimum til en bøde. Når juristerne er færdige med at gå sagen igennem, kommer der et udspil fra dem, siger Mogens Brøndum.

Østjyllands Politi har optrevlet forretningen via en særlig godkendelse til udøve 'agent provocateur', hvilket i det konkrete tilfælde har betydet, at politiet har afsløret foretagende ved selv at ringe og bestille hash på telefonnnummeret, der oplyses på de omdelte kort.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere