Ung mand tiltalt for drab på 26-årig i Nuuk

Anklageren går efter at få manden idømt forvaring. To andre mænd er også tiltalt for vold mod den dræbte

Efter mange måneders efterforskning har grønlandsk politi valgt at rejse tiltale mod en ung mand for drabet på en 26-årig mand begået ved en boligblok i hovedstaden Nuuk.

Drabet blev begået den 20. juni 2012, og nu er senioranklager Lars Kirkegaard altså klar med tiltalen.

- Jeg har i dag rejst tiltale i drabssagen fra Radiofjeldet i Nuuk. Jeg har efter min gennemgang af sagen fundet, at der er grundlag for at tiltale en ung mand for drabet, skriver senioranklageren i en pressemeddelelse.

Den unge mand er desuden - sammen med to andre unge mænd - tiltalt for inden drabet at have udsat den 26-årige for meget grov vold.

De unge mænd er desuden tiltalt for en række andre overtrædelser af kriminalloven.

Den 26-årige mand blev efter drabet fundet på jorden ved den såkaldte blok 17 på Radiofjeldet. Dengang skrev ekstrabladet.dk, at et vidne havde fortalt, at manden blev kastet ud fra 5. sal i forbindelse med et skænderi ved en fest.

Et ukendt antal personer blev dengang anholdt i forbindelse med drabssagen.

Senioranklageren vil forsøge at få den drabstiltalte idømt forvaring til afsoning på Anstalten ved Herstedvester. Forvaring sker på ubestemt tid, og det er op til retten at vurdere, om en forvaringsdømt på et tidspunkt kan løslades.

- Baggrunden for denne påstand er kriminalitetens grovhed og de lægelige oplysninger om tiltalte, siger Lars Kirkegaard.

Sagen er endnu ikke berammet. Det er kredsretten, der fastsætter tid og sted for sagens behandling.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere