Bandefolk afpressede bordeller groft

Foreløbigt er seks personer med tilknytning til bandemiljøet blevet 'vendt' i Retten på Frederiksberg. Enkelte vil blive sigtet for grov afpresning mod en stribe bordeller i københavn .

I alt ti bandemedlemmer skal fremstilles på Frederiksberg. (Foto: Mogens Flindt)
I alt ti bandemedlemmer skal fremstilles på Frederiksberg. (Foto: Mogens Flindt)

Efter gårsdagens store politiaktion rettet mod bandemiljøet, hvor 15 blev anholdt, er Retten på Frederiksberg nu igang med at fremstille 10 af de anholdte.

Seks personer er blevet 'vendt' og har fået læst en sigtelse for drabsforsøg op.

Læs også:

Se også: Københavns Politi: LTF har skærpet bandekonflikten

Blandt de seks er en 26-årig mand, der angiveligt er lederen af banden, der går under navnet LTF eller Loyal To Familia.

Den 26-årige nægter sig skyldig. Dommeren har lukket dørene til grundlovsforhøret af hensyn til politiets fortsatte efterforskning.

Drabsforsøget skete 8. februar ved 22.30-tiden i Københavns Nordvest-kvarter, hvor to unge mænd blev overfaldet af en større flok. Overfaldet skete nærmere bestemt i området ved Filosofgangen ved Rådvadsvej, hvor ofrene blev slået, sparket og stukket med kniv - den ene blev stukket i hovedet og i armen.

Herefter stjal gerningsmændene også to punge, en mobil og en hue fra ofrene.

I forvejen er fire mænd anholdt og sigtet i sagen om dette drabsforsøg. Disse er dog kun sigtet for grov vold.

Læs også:

En del medlemmer af banden LFT blev bortvist fra Frederiksberg ret. (Foto/Mogens Flindt) 112 - 12. mar. 2013 - kl. 15:09 Bandefolk sigtes for drabsforsøg og afpresning mod bordeller

Ved dagens retsmøde skal i alt ti personer fremstilles - udover drabsforsøg er en enkelt også sigtet for et andet drabsforsøg, der skete to dage senere på Københavns Tekniske Skole i Nordvest, hvor en ung mand blev overfaldet på skolens parkeringsplads.

Enkelte vil desuden blive sigtet for grov afpresning mod en stribe bordeller i københavn .

En sigtes for overfaldet på en ung mand på en teknisk skole på Rebslagervej, også i nordvestkvarteret. Manden blev overfaldet af fire maskerede mænd og stukket ni gange med en kniv.

Desuden er tre anholdt for afpresning mod bordeller på Roskildevej og Finsensvej - ved sidstnævnte blev der affyret to skud mod hoveddøren.

Trods de mange anholdelser tirsdag var resultatet af politiets ransagninger skrabet: En pistol, noget ammunition, lidt stoffer og penge.

- Det er vores klare forventning, at anholdelsen af de toneangivende og mest aggressive bandemedlemmer vil lægge en dæmper på konflikten, siger politiinspektør Jørgen Skov.

Yderligere ni bandemedlemmer fremstilles i løbet af onsdag i grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg.

En enkelt af de anholdte, en mand på 22 år, blev varetægtsfængslet tirsdag eftermiddag.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere