Her holder banderne til

15 er indtil videre anholdt under dagens politiaktion mod bandemiljøet. En af de anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør i dag

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Få et overblik over banderne i kortet foroven

Politiet har siden i morges klokken 8.25 slået til mod 42 banderelaterede adresser i Københavns-området og Nordsjælland. Indsatsen er koordineret mellem Nordsjællands Politi, Københavns Vestegns Politi, Task Force Øst og Københavns Politi.

- Vi er endnu ikke færdige med at ransage, men vi har fået fat i langt de fleste af de nøglepersoner, vi gik efter, siger politiinspektør Jørgen Skov fra Københavns politi i en pressemedelelse.

Læs også:

Politiet i København har oprettet kommandocentral ved Hellig Kors Kirken. Foto: Mogens Flindt 112 - 12. mar. 2013 - kl. 09:12 Lige nu: Stor aktion mod bandemiljøet – anholdte sigtes for drabsforsøg

Politiet har indtil videre anholdt 15 personer. En af de anholdte fremstilles i grundlovsforhør i dag, 10 anholdte vil blive fremstillet i morgen.

Ekstrabladet.dk erfarer, at en eller flere af de anholdte vil blive sigtet for drabsforsøg, formentlig begået i februar i år i Tingbjerg samt ved Københavns Tekniske Skole i Nordvest

Der er fundet en pistol og også ammunition på nogle af aktionslokaliteterne, ligesom der også er konfiskeret narkotika.

Læs også:

Se også: Bandeopgør: 15 er blevet anholdt i politiaktion

Politiet vil ikke oplyse i hvilke områder de 42 banderelatere adresser er, men ekstrebaldet.dk erfarer, at der i dag blev ransaget en lejlighed på Korsgade på Nørrebro i København, ligesom der også var politi til stede på Hyrdevangen i Brønshøj.

Tirsdagens politiaktion sker, efter adskillige skudepisoder og knivstikkerier, der både har kostet menneskeliv og såret flere med tilknytning til de kriminelle grupperinger.

- Med dagens aktion har vi valgt at sende banderne et tydeligt signal – nemlig at vi under ingen omstændigheder vil acceptere en voldelig konflikt, der er til fare for naboer og borgere, siger politiinspektør Jørgen Skov, leder af Efterforskningsenheden, Københavns Politi og operationsansvarlig for dagens aktion.

Politiet vil kl. 15 i dag holde pressebriefing, hvor en overordnet orientering om dagens aktion og baggrunden vil blive præsenteret.

Læser du på mobil, kan du se kortet her.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere