Dødsulykker: Hver tredje uden sele

De fleste danskere har lært at bruge sikkerhedsselen. De få, der ikke gør, er i højrisiko for dødsulykker viser nyeste tal fra Sikker Trafik

En tredjedel af alle dødsulykker i trafikken involverer ofre, der ikke brugte sikkerhedssele, viser nye tal. (Foto: Mads Claus Rasmussen).
En tredjedel af alle dødsulykker i trafikken involverer ofre, der ikke brugte sikkerhedssele, viser nye tal. (Foto: Mads Claus Rasmussen).

Næsten alle danskere har vænnet sig til pr. automatik at spænde selen, når de sætter sig i bilen. Men kun næsten. Seks procent ignorerer lovkravet om at bruge sele. De tegner sig til gengæld for en tredjedel af alle dødsuklykker.

Det fremgår af nye tal, som Rådet for Sikker Trafik har offentliggjort her til formiddag.

- Selen er et af de vigtigste stykker sikkerhedsudstyr, som vi har i bilen. Derfor skal vi også have de sidste til at bruge sele, da den kan redde deres liv, siger Søren Troels Berg, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Bøder hjælper

I forhold til 2011 er antallet af selebrugende danskere vokset i 2012 med to procentpoint.

- For et år siden blev bøderne hævet, så det nu koster 1500 kroner i bøde, hvis man kører uden sikkerhedsselen spændt.

- Samtidig har mange biler i dag selealarmer, som advarer, hvis selen ikke er spændt. Det er formentlig to af forklaringerne på, at stadig flere bruger sikkerhedssele, vurderer Rådet for Sikker Trafik.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere