al-Qaeda hyldest fundet hos brødres far

Under ransagningen i forbindelse med sagen mod to terrortiltalte brødre i Aarhus har politiet fundet al-Qaeda materiale, oplyser anklageren

Den 19-årige NW havde adresse her på Spættevej i Aarhus, da han blev anholdt i maj sidste år. (Foto: Ole Frederiksen)
Den 19-årige NW havde adresse her på Spættevej i Aarhus, da han blev anholdt i maj sidste år. (Foto: Ole Frederiksen)

Da politiet i maj sidste år ransagede en lejlighed i det vestlige Aarhus fandt man en hyldest til en afdød al-Qaeda leder på en pc samt et al-Qaeda magasin på et hukommelseskort.

Det oplyser anklager Torben Thygesen mandag i retten.

Ifølge anklagerens gennemgang af sagen viser efterforskningen, at den 24-årige GW rejste til Somalia den 11. november via Bahrain og Dubai.

Læs også:

Se også: To somaliske brødre nægter terrortræning
Se også: Somaliere i Aarhus: Vi fordømmer terror
To tilhørere på vej ud af retten, da to somaliske brødre blev fængslet ved retten i Aarhus i går. (Foto: Claus Bonnerup) 112 - 30. maj. 2012 - kl. 16:12 Far til terrorsigtet: Han skulle bare besøge farmor

Under opholdet i Somalia modtog GW ifølge anklagemyndigheden træning i terrorisme.

Træningen foregik i træningslejren 'Brøndene', som ligger omkring 15 kilometer fra Somalias hovedstad Mogadishu.

Den 19-årige NW har ifølge Torben Thygesen indsamlet penge til at finansiere broderens ophold i træningslejren.

Ifølge anklageren blev GW's flybillet til Somalia kødt i NW's navn. NW lånte også sit pas til broderen til brug under rejsen.

Torben Thygesen har allerede nu erkendt, at anklagemyndigheden ikke har billeder eller vidneudsagn, der placerer GW i terrorlejren i Somalia, men ifølge anklageren vil flere telefonaflytninger bekræfte efterforskningen.

Efter anklagerens gennemgang af sagen skal den 19-årige NW afhøres. GW har allerede oplyst via sin forsvarer Finn Søgaard, at han ikke ønsker at udtale sig.

Årsagen er angiveligt, at han har været udsat for alvorlige krænkelser fra somalisk politis side under sin anholdelse i i Somalia.

Ifølge anklageskriftet har den 24-årige i nogle måneder frem til marts 2012 opholdt sig i en træningslejr, hvor han er oplært i at begå terrorhandlinger. Hans 19-årige lillebror er tiltalt for at have ydet bistand til storebroderens træningsophold.

Sagen kører som en nævningesag, da anklagemyndigheden vil kræve minimum fire års fængsel. Til at bevise de to brødres skyld har anklageren valgt at indkalde ni vidner.

Hverken forsvarer for storebror eller lillebror har valgt at indkalde vidner. Der forventes dom i sagen 20. marts.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere