Forældre tiltalt: Brækkede arme og ben på nyfødte døtre

Et forældrepar fra Ringsted står tiltalt for at udsætte deres to nyfødte døtre for brutal mishandling - risikerer halvandet års fængsel

Hvis anklagerne mod et ungt forældrepar fra Ringsted har hold i virkeligheden, så har to nyfødte piger har fået den værst tænkelige og mest brutale start på livet.

Det fremgår af det anklageskrift, som anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi har rejst mod den 35-årige mand og hans 33-årige hustru.

Retssagen er nu indledt i Roskilde Ret og omhandler parrets to små døtre, der efter hver sin fødsel tilbage i 2007 og 2009 blev udsat for brutal, rå og farlig vold og mishandling af forældrene.

Ifølge politiets anklager blev den yngste datter lige fra fødslen og i en periode på tre måneder udsat for forskellige former for vold og mishandling, så hun brækkede armen flere steder.

Læs også: Forældre tiltalt: Mishandlede babyer

Volden mod datteren fandt sted i hjemmet i Ringsted, og allerede få år senere kom endnu en datter til verden, som også ifølge anklageskriftet også blev mishandlet af forældrene.

Pigen, der blev født i 2009, blev også i flere tilfælde udsat for vold. Anklageskriftet afslører blandt andet, hvordan datteren fra nyfødt og til hun var tre måneder gammel fik brækket armen flere steder, brækkede benet flere steder, fik et blåt mærke i ansigtet, brækkede flere ribben og også fik kraniebrud af forældrenes hårdhændede opdragelsesmetoder.

Det var ved indlæggelsen af den lille pige, at hospitalet slog alarm til politiet på grund af mistanke om vold mod babyen.

Under efterforskningen af sagen fik politiet dog mistanke om, at også den ældste datter havde været udsat for vold. Et gammelt røntgenbillede fra den ældste piges indlæggelse viste også et brud, hvorfor anklagemyndigheden også har rejst tiltale mod forældrene for vold mod hende.

Forældreparret har hidtil nægtet sig skyldig i anklagerne, men anklager Henrik Bergqvist har krævet forældreparret fængslet i halvandet år.

Der falder muligvis dom senere i dag.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere