Far til skuddræbte Zaid: Hjælp os!

I et åbent brev beder faren til den skuddræbte Zaid Al-Kayssi om hjælp til at finde sin søns morder

Faren til den skuddræbte Zaid vil have fanget gerningsmændene. (Privatfoto)
Faren til den skuddræbte Zaid vil have fanget gerningsmændene. (Privatfoto)

Den 20. februar blev den 27-årige Zaid Al-Kayssi skudt foran sit arbejde. Nu vil hans far Mohammed Kayssi have fundet sin søns morder. Det skriver han i et åbent brev.

- Vi beder om hjælp til at få afsløret morderen. Vi er ramt af den mest smertefulde sorg over at miste Zaid. Vi har behov for hjælp fra alle, og derfor appellerer jeg til Politi, sikkerhedstjenester, presse, samfund, civilsamfund og Drømmeland for at gøre det yderste i forsøget på at finde morderen, skriver Mohammed Kayssi i brevet.

Læs mere:

Se også: Zaid blev det seneste skudoffer

Han var uskyldig
Zaid Al-Kayssi kendte flere af de højtstående medlemmer af banden Værebros Hårde Kerne (VHK), men ifølge politiet var han ikke selv en del af gruppen. Hans straffeattest var også fri for pletter. Han kendte memlemmerne af banden, fordi han siden teenage-årene har boet i i Værebroparken, hvor banden holder til.

- Når man ser hans Facebook-profil igennem, er der billeder af ham sammen med bandemedlemmer fra VHK, fordi de voksede op i samme område. Men det er ikke nok grund til at mistænke Zaid for at være bandemedlem, skriver Zaids far.

Læs mere:

Se også: Nu bliver den skuddræbte Zaid begravet

Zaid Al Kayssi arbejdede som butikschef i Drømmeland på Frederiksberg. Han havde arbejdet sig op gennem hierakiet, efter han afsluttede handelsskolen.

- Vi opdrog vores søn Zaid på rette spor. Han var virkelig en god, ung mand, som fortjente det smukke liv, som han vedholdende arbejdede for at få. Men til sidst tabte vi i dette sikre land Zaid til en kriminel morder.

Ifølge faren havde Zaid heller ingen fjender, og derfor mener han, at hans søn var et tilfældigt offer.

- Zaid har ingen problemer eller fjender i hans liv, og han kunne ikke lide at komme tæt på problemer eller konflikter overhovedet. Han var kun interesseret i hans arbejde, helbred, familie. Han var ivrig efter at opbygge en værdifuldt liv.

Derfor beder faren nu offentligheden om at tage opklaringen af sønnens død seriøst.

- Det var et stort chok for os alle, at de skød på Zaid. Vi kan stadig ikke tro, at vi har mistet vores uskyldige søn Zaid i en så forfærdelig og fatal forbrydelse. Vi ved ikke, hvorfor de valgte Zaid, skriver faren

Læs mere:

Se også: Metroen standset: Politiet leder efter spor fra bandedrab

Mord bør ryste samfundet
Netop derfor mener faren, at morderen bør findes. Samfundet skal ikke lukke øjnene for det, bare fordi han blev et offer i bandekonflikten

- Mord på en uskyldig mand bør ryste hele samfundet, og skal fordømmes af alle mennesker her i landet. En forbrydelse på et uskyldigt offer må betragtes som en offentlig sag, der påvirker hele samfundet.

- Vi som familie er meget bange og fulde af frygt for livet omkring os. Mine kone, mine børn og jeg selv frygter at gå ud på gaden, for vi føler, at livet er forvandlet til en jungle. De kriminelle er på fri fod og kan dræbe når som helst, skriver Mohammed Kayssi.

Københavns Politi, som efterforsker sagen, er stadig på bar bund i jagten på gerningsmanden, der affyrede det fatale skud ved Drømmelands parkeringsplads på Finsensvej på Frederiksberg.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere