De blev dræbt i flystyrtet

Piloterne Leif Petersen, 74, og Jesper Padborg, 47, blev dræbt ved flystyrtet i Roskilde Lufthavn i aftes

74-årige Leif Petersen er en af de to omkomne efter gårsdagens flystyrt i Roskilde Lufthavn, hvor hans medpilot Jesper Padborg på 47 år også døde. (Foto: Kent Olsen/Naturhistorisk Museum, Aaarhus)
74-årige Leif Petersen er en af de to omkomne efter gårsdagens flystyrt i Roskilde Lufthavn, hvor hans medpilot Jesper Padborg på 47 år også døde. (Foto: Kent Olsen/Naturhistorisk Museum, Aaarhus)

To piloter blev dræbt i aftes, da deres to-motores propelfly forulykkede klokken 17.27 på landingsbanen i Roskilde Lufthavn.

Kilder tæt på ofrene bekræfter overfor ekstrabladet.dk, at der er tale om den 47-årige Jesper Padborg fra Holte og den 74-årige Leif Petersen fra Vanløse.

De er begge piloter, men det er stadig uvist, hvem af mændene, der fløj flyet.

Jesper Padborg er direktør i flyfirmaet BioFlight, som ejer to overvågningsfly, der typisk bliver brugt til fugletællinger, fotoflyvninger og overvågning af naturreservater. Begge fly er af typen Partenavia P-68 Observer.

112 - 7. mar. 2013 - kl. 12:28 Mystik om årsag til flystyrt

Flyet, der styrtede ned i aftes, er det ene af de to med registreringen OY-CAG. Flyet er fra 1981, og har plads til syv personer.

Leif Petersen har tidligere ejet flyet, men solgte det til Jesper Padborg for nogle år siden. Leif Petersen fortsatte som pilot i BioFlight.

Fugletælling gik galt
I aftes skulle de to ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger være igang med en fugleoptælling, der på tragisk vis endte galt.

Flyet styrtede på den sydlige bane i Roskilde Lufthavn, knækkede over og brød i brand. En stor sort røgsøjle rejste sig fra flyet. Først fire timer efter ulykken blev ligene af de to dræbte piloter bjærget fra vraget.

To vidner fortæller, at flyet brød i brand efter styrtet. Der kom et stor sort røgsøjle fra flyet. (Foto: Kenneth Meyer) 112 - 6. mar. 2013 - kl. 17:58 To dræbt ved flyulykke i Roskilde

Hvorfor flyet lige pludselig forulykkede i aftes, er stadig uvist oplyser Havarikommsionen til ekstrabladet.dk.

- Vi kan ikke sige noget om årsagen endnu. Vi er stadig i gang med dataindsamling og har et hold ude på stedet, mens andre hold arbejder på at finde forskellige data - f.eks. radardata og foto, siger havariinspektør Lars Christoffersen.

I første omgang var der meldinger om en nødlanding, men det er der ikke noget, der tyder på nu.

- Der er ingen af de data, vi har nu, som indikerer, at flyet var i gang med at sikkerhedslande, siger Lars Christoffersen.

Fløjet på Grønland
Den endelige konklusion på hvorfor ulykken skete vil først komme om et par måneder.

- Vi regner med at komme med en foreløbig redegørelse inden for et par måneder, siger han.

P-68 Observer flyet havde to 200 hk motorer og 'observer windows', boble vinduer, ved sædet bag piloterne, så observatørerne har et godt udsyn fra flyet.

OY-CAG var udstyret med et fuldt de-iceing system, som gjorde flyet særligt velegnet til flyvning i kolde egne. Derfor har Leif Petersen fløjet med OY-CAG på Grønland.

Fra 15. juli til 6. august 2008 var Leif Petersen med sit fly på Grønland for sammen med to eksperter at undersøge havfugles og havpattedyrs geografiske fordeling forud for olieefterforskning i Østgrønland og Nordøstgrønland.

Partenavia P-68 Observer talte blandt andet gæs. Det foregik i en flyvehøjde på 85 meter og med en hastighed på 160 km/t, fremgår det af rapporten om ekspeditionen.

1 af 6 Her sidder Leif Petersen ved styrepinden i OY-CAG, der styrtede i går. (Foto: Kent Olsen/Naturhistorisk Museum, Aarhus)
2 af 6 Her er det styrtede fly fotograferet under en opgave i Grønland i 2008. (Foto: Kent Olsen/Naturhistorisk Museum, Aarhus)
3 af 6 Leif Petersen (tv) i det to-motores overvågningsfly på Grønland. (Foto: Kent Olsen/Naturhistorisk Museum, Aarhus)
4 af 6 Flyet blev liggende på banen i Roskilde Lufthavn, indtil Havarikommissionen var færdig med undersøgelserne på ulykkesstedet. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
5 af 6 Flaget gik på halv i dag i Roskilde Lufthavn. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
6 af 6 74-årige Leif Petersen er en af de to omkomne efter gårsdagens flystyrt i Roskilde Lufthavn, hvor hans medpilot Jesper Padborg på 47 år også døde. (Foto: Kent Olsen/Naturhistorisk Museum, Aaarhus)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere