To tiltalt: Skød mod bandemøde på Frederiksberg

Centrale bandefigurer beskudt på fredelig villavej på Frederiksberg - alligevel er to tiltalte ikke anklaget for drabsforsøg

Der lå 12 afskudte patronhylstre efter skudepisoden på Frederiksberg tirsdag aften. (Foto: Kenneth Meyer)
Der lå 12 afskudte patronhylstre efter skudepisoden på Frederiksberg tirsdag aften. (Foto: Kenneth Meyer)

Der blev affyret 12 skud - og det ikke op i den blå luft.

Ifølge anklageskriftet var skuddene rettet mod en gruppe mænd med tilknytning til en af de centrale, kriminelle grupperinger i København.

Samtidig beskriver anklageskriftet, hvordan de 12 skud var led i en verserende bandekonflikt mellem netop Blågårds Plads-grupperingen og gadebanden Brothas, der også har rødder på Nørrebro.

læs her:

112 - 17. maj. 2012 - kl. 07:37 Derfor blev Blågårds-bosser forsøgt dræbt

Trods scenariets voldsomme og målrettede forløb har Statsadvokaten for København og Bornholm, der foretog den juridiske vurdering af sagen, ikke ment, at der kunne være tale om drabsforsøg.

Læs her:

Se også: Mindst 12 skud affyret på Frederiksberg

Derfor er to unge på 32 og 22 kun tiltalt efter straffelovens paragraf 252, der handler om 'ved grov kådhed eller lignende hensynsløs måde at forvolde nærliggende fare for andres liv eller førlighed'. De to er også tiltalt efter straffelovens bandeparagraf 81a.

læs her:

Se også: Politiet anholder bandemedlem efter skyderi

Episoden skete 15. maj omkring kl. 19 i fjor, hvor duoen tiltalte ifølge anklageskriftet var kørende i bil.

På hjørnet ved Vodroffsvej og Suomisvej opdagede spottede de folkene fra Blågårds Plads, der stod ned for enden af Suomisvej, der ender blindt.

Bilen bakkede lidt tilbage, hvorefter den 22-årige affyrede skuddene.

Det har tidligere været fremme, hvordan de centrale Nørrebro-figurer, de to Benarabe-brødre kendt som 'store Abde' og 'lille Abde', var med i gruppen, der stod på Suomisvej.

De to tiltalte har ifølge anklageskriftet tiltknytning til Brothas, der dengang var i konflikt med Blågårds Plads-folkene.

Udover skyderiet er begge tiltalt for en række besiddelser af steroidepræparater og hash samt kørsel i bil, hvor føreretten ellers var frakendt.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere