Skoleleder: 'Det går lige ind i hjertet'

Hele Boddum Ydby Friskole og Børnehave er dybt berørte over den tragiske ulykke, hvor en 10-årig dreng blev fundet dinglende ud af vinduet

- Alle er jo utroligt mærket af det her. Der er jo ikke gået et sekund siden ulykken, hvor alle samtaler har drejet sig om det. Vi er rystede, og det går lige ind i hjertet. Men jeg er godt tilfreds med, at vi har været hurtige og effektive.

Sådan lyder det fra Morten Nebel, der er skoleleder på Boddum Ydby Friskole og Børnehave, hvor en 10-årig dreng i morges blev fundet hængende ud af vinduet.

- Drengen har helt af sig selv lidt før kl.8 valgt at kravle ud af det her vindue inde på et toilet. Derfra ved vi ikke lige præcis, hvor lang tid der er gået til, at han bliver fundet, siger han til ekstrabladet.dk.

Læs også:

112 - 6. mar. 2013 - kl. 11:24 10-årig dreng i respirator

Hang kort over jorden
Vinduet, som drengen er hoppet ud af, ligger på bagsiden af skolen, så det er heldigt, at han blev fundet.

- Toilettet han er hoppet ud af ligger i stueetagen. Derfor kan han ikke have hængt meget højt over jorden, siger Morten Nebel.

Selv om den unge dreng status stadig betegnes som kritisk, så er det muligvis den hurtige reaktionsevne fra lærer og forældre, der kan redde hans liv. Og det er Morten Nebel tilfreds med.

- Det er supergodt, at der er nogen, som reagerer så hurtigt. Der kan jeg kun være meget tilfreds med, at der handles med det samme på en hurtig og effektiv måde.

Ikke selvmordsforsøg
Midt- og Vestjyllands Politi arbejder ud fra en teori, om at drengen har prøvet at hoppe ud ad vinduet for at skyde genvej og komme ud til sine kammerater. En teori som Morten Nebel bakker op.

- Det kan slet ikke være et selvmordsforsøg. Det kan jeg slet ikke forestille mig, at han ville gøre, siger skolelederen og fortsætter:

- Jeg har ikke noget kendskab til, at han skulle være ked af det. Vi har ikke fået nogen indikationer om, at der er noget i øjeblikket, som kunne være skyld i det her, siger han.

- Det her er sådan en soloulykke, hvor man tænker 'nej nej det her sker ikke'.

Forældrene slået helt ud
Morten Nebel har været i kontakt med forældrene, som forståeligt nok er dybt rystede.

- De er fuldstændig slået ud. Hvis det var ens egen dreng eller pige, som man fik at vide, der var i kritisk tilstand, så ville man være dybt dybt berørt.

Kort tid efter drengen var blevet sendt på hospitalet, sad resten af skolens elever til morgensang - her fik de den forfærdelige nyhed.

Men Boddum Ydby Friskole og Børnehave var hurtige til at få fat på Thisted Kommune, der sendte psykologer afsted for at snakke med både forældre og elever, om hvordan de skal håndtere situationen.

Til dem der var tættest på ulykken var det Falcks krisepsykolog, der hjalp.

- Vi har haft en krisepsykolog fra Falck, der har fortalt de involverede, at deres reaktion var lige efter bogen ,og at de har ydet en fantastisk indsats, siger Morten Nebel.

Han fortæller desuden, hvor vigtigt det har været for skolen at få drøftet episoden både med elever, lærere og forældre, inden nogen af dem kan tage hjem.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere