Verserende sag årsag til vold mod betjent

Voldsmand frustreret over langvarig sagsbehandling

Det var tilsyneladende frustration over en uafsluttet straffesag om trusler og vold, der fik en mand til at overfalde en politibetjent ved Odense Politigård lørdag aften.

Den 33-årige mand fra Munkebo nordøst for Odense ventede på parkeringspladsen ved politigården, da en mandlig politiassistent kom ud efter endt vagt klokken 23.

Læs også:

Se også: I retten efter overfald på politibetjent

Den 33-årige overfaldt betjenten og slog ham gentagne gange og stak ham flere gange i skulderpartiet med en skruetrækker.

Til alt held gennemborede skruetrækkeren kun betjentens tøj og tilføjede ham overfladiske skrammer.

Efter at have været i håndgemæng med betjenten stak gerningsmanden af, men blev anholdt kort efter i nærheden af gerningsstedet.

Betjenten kendte ikke gerningsmanden fra tidligere.

Læs også:

Se også: Mand overfaldt politibetjent

Han blev søndag fremstillet i grundlovsforhør i retten i Odense og blev varetægtsfængslet frem til 26. marts.

Under grundlovsforhøret erkendte han volden mod betjenten.

- Han tilstod, at han i aftes tog bussen fra Munkebo med det formål at begå vold mod en tilfældig politiassistent ved Politigården i Odense. Han medbragte en skruetrækker, og da han var ankommet til Politigårdens parkeringsplads, gemte han sig mellem nogle biler og ventede i ca. 5 minutter på, at nogen skulle komme ud. Da det skete, sprang han frem og overfaldt politiassistenten, oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Den 33-årige begrundede også, hvorfor en tilfældig politibetjent skulle overfaldes.

- Manden er frusteret over at have en straffesag om blandt vold og trusler kørende ved Fyns Politi. Han er utilfreds med, at sagen endnu ikke har fundet sin afslutning. En væsentlig årsag til, at den verserende sag har trukket ud, er, at der har skullet foretages mentalundersøgelse af manden, og at der har skullet indhentes forskellige erklæringer om ham, siger advokaturchef Lars Ole Pedersen, der var anklager i grundlovsforhøret.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere