Ville bruge falske kreditkort som 'pas'

Blev anholdt med lidt over et halvt hundrede falske kreditkort på sig

To mænd er blevet idømt seks måneders fængsel og derefter udvisning, efter de blev anholdt med 65 falske kreditkort. (dog ikke dem på billedet). (Foto: Tariq Mikkel Khan)
To mænd er blevet idømt seks måneders fængsel og derefter udvisning, efter de blev anholdt med 65 falske kreditkort. (dog ikke dem på billedet). (Foto: Tariq Mikkel Khan)

KØBENHAVNS BYRET (ekstrabladet.dk): To malaysiske mænd på 27 og 32 år blev torsdag eftermiddag idømt seks måneders fængsel og udvisning fra Danmark, efter de i december 2012 blev anholdt i Københavns Lufthavn med i alt 65 falske kreditkort på sig.

De forklarede, at de havde fået de mange kreditkort af deres ven Mr. Lin. De vidste egentlig ikke, hvorfor de havde fået kortene, men de havde ikke funderet så meget over, hvorfor de fik stukket 65 kreditkort med deres navne i hånden og derefter sendt til Danmark.

Den ene af de to mænd fortalte, at han bare skulle på ferie i Danmark i 3-7 dage, og den anden fortalte, at han gerne ville arbejde i europa. Han var også af den overbevisning, at de falske kreditkort kunne bruges til at komme lettere ind i landet.

Begge mænd påstod, at de ikke anede, at kortene var falske, men man skulle nok ikke være en regulær Sherlock Holmes for selv at komme til den rigtige konklusion.

Politiets Tekniske afdeling konkluderede nemlig, at der på flere af kortene var graverende fejl. Et godt eksempel på det er, at der stod 'singature' i stedet for 'signature' på mange af de falske kreditkort.

Men Politiets Tekniske Afdeling har dog ikke kunnet finde frem til, hvor i verden oplysningerne på de 65 kort er blevet skimmet.

Læs også: Se også: "Vi har lukket dit kreditkort" "Vi har lukket dit kreditkort"

Shoppede i modeforretninger
Selv om de to mænd fortalte, at de ikke havde købt noget på kreditkortene, viste flere boner, at de to mænd havde brugt for knap 2000 euro i lufthavnen i Istanbul i dyre modeforretninger som Hermes og Bulgari, inden de var fløjet videre til Danmark.

Anklageren Janne Mortensen havde en mistanke om, at de to mænd er blevet sendt rundt i europa for at hæve penge på de i alt 65 falske kreditkort. Men den shoppingtur endte altså brat, da de nåede til Danmark.

De to mænd har umiddelbart ikke nogen tilknytning til Danmark, og de var heller ikke i stand til at tale dansk, hvorfor en translatør sad ved deres side i løbet af retssagen.

De har begge siddet indespærret siden deres anholdelse d. 15 december 2012, så de seks måneders fængsel gælder derfra.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere