Otte sydafrikanske betjente suspenderet efter grov vold

Otte betjente i Sydafrika er blevet suspenderet efter at have trukket en mand bag deres bil. Han døde senere

En sydafrikansk politikommissær annoncerede fredag, at han har suspenderet otte af sine politifolk, efter at de torsdag spændte en taxachauffør fast bag på deres bil og trak ham hen ad vejen i høj fart.

Taxachaufføren, som var fra Mozambique, døde senere torsdag i en politicelle af sine kvæstelser. En obduktion viste, at dødsårsagen var massive hovedskader med indre blødninger.

Kommissær Riah Phiyega siger, at de otte officerer er blevet suspenderet og afvæbnet. Samtidig er politistationens chef blevet fjernet fra sin post.

Den voldsomme episode blev optaget på video, og den har vakt stort røre i Sydafrika.

Den sydafrikanske avis Daily Sun offentliggjorde torsdag amatørfilmen, som viser, hvordan den 27-årige Mido Macia bliver lagt i håndjern af en gruppe uniformerede politifolk og derefter spændt fast og slæbt bag en politibil hele vejen til den lokale politistation.

Politifolkene på videoen virker ganske uberørte af, at Macia bliver slæbt bag bilen - og det på trods af, at flere vidner råber højt, da de ser overgrebet.

I en udtalelse siger politiet, at Macia blev standset, da han blokerede trafikken med sin taxi. Ifølge politiet skal han have slået en af betjentene og taget et våben, inden han blev overmandet af politiet.

Det nægter flere øjenvidner dog.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere