To amerikanske sømand dømt for voldtægt i Japan

To amerikanske sømænd skal henholdsvis ni og 10 år i fængsel for at have voldtaget en japansk kvinde.

To amerikanske sømænd skal ruske tremmer i henholdsvis ni og 10 år for at have voldtaget en japansk kvinde i byen Okinawa i oktober sidste år.

Det rapporterer Jiji Press.

De dømte sømænd er begge i begyndelsen af 20'erne: Christopher Browning er 24 år - han skal 10 år i fængsel - og Skyler Dozierwalker er 23 år. Sidstnævnte blev idømt ni år for voldtægten.

Dommen er fredag faldet ved retten i Naha-distriktet.

Tidligere i denne uge erkendte de to sømænd, at de havde begået forbrydelsen, som udløste stor vrede blandt japanerne, og som førte til, at al amerikansk militærpersonel i Japan fik et landsdækkende forbud mod at gå ud efter solnedgang.

Trods dette sker der fortsat ulovligheder begået af amerikanske soldater. I de fleste tilfælde har soldaterne været fulde.

De gentagne episoder har pustet til gnisten af antiamerikanske følelser, der har udviklet sig til et sandt flammehav i de områder af Japan, hvor der er amerikanske baser.

Af frygt for at få endnu en dårlig sag på nakken har USA forsøgt at dæmpe vreden ved umiddelbart efter voldtægten at holde en pressekonference, hvor ambassadør John Roos optrådte synligt vred og rystet.

- USA vil samarbejde på alle måder muligt med de japanske myndigheder for at få klarhed over denne forfærdelige situation.

- Jeg forstår den vrede, som mange folk føler i forbindelse med denne hændelse. Jeg har en 25-årig datter selv, så dette er meget personligt for mig, sagde ambassadøren.

Over halvdelen af de 47.000 amerikanske soldater i Japan er udstationeret i Okinawa. Kriminaliteten, larmen og risikoen for ulykker forbundet med amerikanernes baser skaber tit og ofre røre i lokalsamfundet.

I 1995 førte en gruppevoldtægt af en 12-årig pige i Okinawa begået af amerikanske værnepligtige til massedemonstrationer i landet.

Efterfølgende indgik USA og Japan en aftale om at reducere den massive tilstedeværelse af amerikansk militær i Okinawa.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere