Forstander i retten for vold mod anbragte børn

Vold mod to anbragte, omsorgssvigtede børn hedder anklagen mod behandlingshjemmet Magnoliegårdens forstander

I dag starter retssagen mod en forstander, der er tiltalt for vold mod anbragte børn på behandlingshjemmet Magnoliegården.

Magnoliegården er et hjem for groft omsorgssvigtede børn i Stevns Kommune.

Det er to tidligere ansatte, der har valgte at melde forstanderen til politiet for to voldelige episoder, som angiveligt fandt sted i 2011.

Her skulle forstanderen have slået og skubbet et barn på Magnoliegården og ved det andet tilfælde have trukket et andet barn fra et værelse ud i et opholdsrum, hvor barnet blev løftet op og fik dunket hovedet mod en væg.

Forstanderen nægter sig skyldig og mener, at hans handlinger ligger inden for, hvad der kan opfattes som tilladt magtanvendelse over for de anbragte børn, oplyser sagens anklager Jens Olsen.

I alt er der indkaldt 14 vidner, som skal kaste lys over sagen.

- Jeg har indkaldt de selvskrevne vidner, som har været vidner til de to optrin, der har ført til tiltalen, men forsvareren har ønsket at hente flere ind ud over det, siger Jens Olsen til Ritzau.

Da forstanderen i første omgang kom i søgelyset, førte anmeldelsen fra de to tidligere ansatte til, at kommunen iværksatte undersøgelser med uanmeldte besøg og et tilsynsbesøg fra Arbejdstilsynet, men uden at der var anledning til bemærkninger.

Alligevel valgte anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi at rejse sigtelse for de to forhold, og nu skal retten i Roskilde afgøre, om tiltalen holder.

Forstanderen har siden juni været fritaget fra tjeneste, mens efterforskningen imod ham har stået på.

Der falder dom i sagen torsdag.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere