39-årig mor ramt af ufattelig tragedie

Har nu mistet sin mand og to børn i to forskellige bilulykker, hvor hun selv overlevede begge gange

Der var i går lagt blomster på det sted, hvor den ti-årige datter blev dræbt i mandagens ulykke. (Foto: Rene Schütze)
Der var i går lagt blomster på det sted, hvor den ti-årige datter blev dræbt i mandagens ulykke. (Foto: Rene Schütze)

Det lyder for ondt til, at det kan være sandt, men det er den ubærlige sandhed: Den 39-årige mor, som mandag mistede sin 10-årige datter i en trafikulykke på Hammelvej nær Randers, var for fem og et halvt år siden involveret i en anden dødsulykke på samme strækning.

Helt præcis 11 kilometer længere nede ad Hammelvej - i udkanten af Laurbjerg på vejen fra Randers mod Silkeborg - sad den dengang 34- årige kvinde også i en ulykkesbil med sine nærmeste.

Kvindens 39-årige mand og deres kun 11 måneder gamle søn blev brutalt revet fra hende i den voldsomme frontalulykke. Kun den i Estland fødte kvinde og parrets dengang fem år gamle datter overlevede med nød og næppe. ekstrabladet.dk skrev tidligere ved en fejl, at datteren ikke var i bilen ved ulykken i 2007.

Ved samme ulykke døde en 64-årig kvinde i en modkørende bil.

Fem år og syv måneder senere havde samme vejstrækning ufatteligt nok ikke gjort regnskabet færdigt med den hårdt prøvede mor. Idet hun mandag klokken 9.29 kørte mod øst på Hammelvej og skulle svinge til venstre, blev hun og hendes 10-årige datter mejet ned af en lastbil, som angiveligt kørte over for rødt.

Den 10-årige datter døde nogle timer senere af sine kvæstelser.

Den ultimative sorg
At komme videre med livet efter tabet af sine børn, kan virke fuldstændig uoverkommeligt.

Men selv de værste traumer og tab kan overvindes.

Det siger chefpsykolog Rikke Høgsted i en generel kommentar efter weekendens jyske trafikulykker ved Thisted og Randers, hvor to børn mistede livet.

- Folk spørger, hvordan det lader sig gøre at rejse sig efter den dybeste sorg? - Det er jo også enormt svært. Men mennesket har meget stærke indre ressourcer at trække på - blandt andet evnen til at komme ovenpå efter en nedtur. Men man skal have mennesker omkring sig. Turde tale om sorgen også i detaljer. Bruge sit netværk og venner, siger Rikke Høgsted.

Læs mere om den ufattelige tragedie i Ekstra Bladet Onsdag:

- 2007: Sådan blev faderen og sønnen dræbt.

- 2013: Sådan blev datteren dræbt.

- Psykolog: Børns død er den ultimative sorg.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere