TV: Haj dræber strandgæst

14 mennesker i Stillehavs-landet har i de sidste 175 år mistet livet på grund af hajer

En midaldrende mand er onsdag blevet dræbt af en haj ved en strand i det nordlige New Zealand. Det skriver avisen Sydney Morning Herald.

Politiet skød og dræbte ifølge vidner hajen, da de forsøgte at redde manden fra dyrets dødbringende gab.

Liget er blevet hevet op af bølgerne ved stranden Muriwai, der ligger omkring 40 kilometer vest for byen Auckland på Nordøen. Hajen er også hevet op på land.

- Det dræbte er en 47-årig mand. Det er alt, hvad vi ved lige nu, siger en talsmand for redningstjenesten St. John Ambulance til nyhedsbureauet AFP.

Ifølge Sydney Morning Herald vrimlede det med børn og unge fra skoler og gymnasier på sandbankerne i Muriwai, da hajen gik til angreb. Stranden er nu lukket resten af dagen.

Dødbringende hajangreb er relativt sjældne ved strandene omkring New Zealand. Siden 1837, hvor man begyndte at føre regnskab over de fatale episoder, har 14 mennesker mistet livet, siger en lokal hajekspert til den australske avis.

- I de sidste 20 år har vi i gennemsnit haft to episoder om året, hvor en haj har bidt en person, siger Clinton Duffy, der arbejder i den statslige sektor med at bevare New Zealands natur og historie.

- Det er normalt svømmere, det går ud over, og det ender som regel med relativt overfladiske kødsår, tilføjer han.

Det seneste fatale hajangreb fandt ifølge Sydney Morning Herald sted i 2006, da en kajakroer blev mishandlet af en hvidhaj i Coromandel i det nordlige New Zealand. Det er dog stadig uklart, om han allerede var druknet, da hajen slog til.

Antallet af hajangreb på verdensplan er steget stødt siden 1900, skriver avisen. I 2012 mistede 12 mennesker livet - heraf tre i Australien. Det var næsten tre gange så mange som gennemsnittet på 4,3 i perioden 2001 til 2010.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere