TV: Her styrter de 19 turister i døden i Egypten

Det arabiske medie Aljazeera har offentliggjort en video, der viser en luftballon styrte mod jorden ved Luxor i Egypten

Den tragiske luftballon-ulykke, der tidligt tirsdag morgen kostede 19 mennesker livet, er blevet optaget på video og er lagt på YouTube af det arabiske medie Aljazeera.

I videoen kan man se, hvordan det ryger ud fra varmluftsballonen, inden ballonen kollapser og styrter mod jorden.

Videoen er på arabisk, men ekstrabladet.dk har været i kontakt med en kilde i Egypten, der vurderer, at der er tale om den luftballon, der tirsdag morgen styrtede mod jorden ved feriebyen Luxor.

Læs også:

Foto: AP 112 - 26. feb. 2013 - kl. 07:51 Turister dræbt i styrt med varmluftsballon

Årsagen til ulykken er endnu ikke fastslået, men de foreløbige meldinger lyder på, at ballonen skulle være eksploderet 300 meter over jorden omkring klokken syv tirsdag morgen.

Derefter styrtede den ned på en mark med sukkerrør vest for Luxor. De lokale myndigheder melder om tre overlevende, mens politiet siger to, skriver Aljazeera.

Læs også:

112 - 26. feb. 2013 - kl. 10:58 TV: Her styrtede luftballonen ned i Egypten

Blandt de overlevende er den egyptiske pilot, som er indlagt på hospitalet. Han er blevet forbrændt på 70 procent af kroppen, fortæller Ezzat Saad, der er guvenør i Luxor.

Nationaliteten på ni af de dræbte er desuden blevet offentliggjort. Der er tale om én fra Hong Kong, fire japanere, to fra Belgien og to franskmænd.

Derudover skulle der være turister fra Storbrittanien blandt de døde, melder en ansat i ballon-selskabet.

Læs også:

Se også: Atlantis Rejser: Pas på udbyderne af luftballon-ture

Ballonfærd er en populær beskæftigelse blandt de mange turister, der er på ferie i området Luxor, der ligger omkring 510 kilometer syd for Kairo.

Og den tragiske ulykke er ikke den første i området.

Læs også:

En kvindes forfærdede ansigtsudtryk, da en varmluftsballon nødlander på vandet 112 - 26. feb. 2013 - kl. 09:44 TV: Her gik ballon-turene galt i Luxor

I 2009 lettede en varmluftballon fra lufthavnen i Luxor i dårligt vejr uden den nødvendige tilladelse fra de egyptiske myndigheder. Ballonskipperen var ikke i stand til at manøvre ballonen under de dårlige vejrforhold, og den kolliderede kort efter opstigningen med en mobilmast. 16 turister blev kvæstet ved styrtet.

Se videoen øverst i artiklen

1 af 3 
2 af 3 (Foto: AP)
3 af 3 (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere