Tonny reddede sine genboer ud af brændende hus

Et ægtepar var tæt på at brænde inde under et voldsom brand i deres hus nord for Vordingborg. En vaks genbo blev deres redning

En voldsom brand natten til søndag kunne have været fatal for et ægtepar på Ornebjergvej lige nord for Vordinborg.

Omkring klokken 4 om natten stod det meste af huset i flammer, og parret, en kvinde på 50 år og en mand på 56, var fangets på husets førstesal.

Læs også:

Ægteparret blev reddet ud af villaen på Ornebjergvej ved Vordingborg. (Foto: Per Rasmussen) 112 - 24. feb. 2013 - kl. 05:25 Villa bryder i brand: Ægtepar forgiftet af røg

Men heldigvis vågnede en vaks genbo og kom parret til hjælp.

- Jeg lå og sov, men vågnede ved, at jeg pludelig hørte en mærkelig lyd. Det var en blanding mellem råb og hylen, men jeg kunne ikke høre, hvad der blev råbt, fortæller 49-årige Tonny Hansen til ekstrabladet.dk.

- Da jeg rejste mig fra sengen og kiggede ud, kunne jeg se, at der var lyst, og det gik straks op for mig, at huset brændte. Og så kunne jeg se kvinden så ude på gavlen af huset, tilføjer han.

'En hestesko af ild'
Det var den 50-årige kvindes råb om hjælp, der havde vækket ham.

- Der var ild nede i stuen og helt orange i vinduerne. Det var som at se ind i en hestesko med ild i. Der var ild i gulvet, i væggene. Der kom røg ud fra det vindue, hun stod ved, og det første, jeg tænkte, var, at hun lignede en, der meget gerne ville ned, fortæller Tonny Hansen.

Så genboen får på få sekunder et par bukser, en sweatshirt og et par træsko på og finder en stige i sin carport, inden han løber over mod det brændende hus.

- Jeg tænkte, at der var bare om at komme afsted. I sådan en situation kan sekunder jo være vigtige, siger han.

Tør ikke kravle ned
Han stiller stigen op til kvinden, mens han kigger om mod den anden side af huset, hvor den mandlige beboer står i et vindue.

- Jeg kan se, at han får frisk luft og snakker i telefon. Der er ikke ild i det rum, han står i, så jeg vender tilbage til kvinden. Jeg siger til hende, at hun skal komme ned, men det vil hun ikke, for der er for langt, mener hun. Så jeg må kravle op, fortæller Tonny Hansen og tilføjer:

- Lige så snart jeg kravler op, kan jeg mærke varmen, og jeg kan godt forstå, at hun gerne vil ned.

Da kvinden er bragt sikkert ned på jorden, løber Tonny Hansen om på den anden side og får hjulpet manden ned. I samme øjeblik dukker politiet op, og kort efter kommer ambulancen.

Behøver ingen tak
Den 56-årige mand blev efterfølgende bragt til sygehuset i Næstved med røgforgiftning, mens den 50-årige kvinde er blevet indlagt på Rigshospitalet i København med brandsår på 20 procent af kroppen. Hun skal igennem flere operationer, før hun kan vende hjem igen, oplyser politiet.

- Hun sagde ikke noget, da jeg hjalp hende ned, men hun var også meget chokeret, fortæller Tonny Hansen, der ikke har talt med ægteparret siden branden.

- Nej, jeg har ikke hørt fra dem, men jeg forventer heller ikke et tak. Jeg gjorde jo bare det, man skal gøre i sådan en situation. Det vil de fleste, der er i stand til det, vel gøre, tilføjer han.

Det vides endnu ikke, hvad der er årsagen til den voldsomme brand.

Se billeder af den voldsomme brand i galleriet øverst i artiklen

1 af 8 (Foto: Per Rasmussen)
2 af 8 (Foto: Per Rasmussen)
3 af 8 (Foto: Per Rasmussen)
4 af 8 (Foto: Per Rasmussen)
5 af 8 (Foto: Per Rasmussen)
6 af 8 Tonny Rasmussen fandt hurtigt en stige og kom genboerne til undsætning, da deres hus brændte i weekenden. (Foto: Per Rasmussen)
7 af 8 En vaskeægte helt: Tonny Hansen reddede genbo-parret ud af et brændende hus. (Foto: Per Rasmussen)
8 af 8 (Foto: Per Rasmussen)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere