Frygter flere skyderier: Bandekonflikt forlænger visitationszone

Politiet forlænger visitationszoner overalt i København på baggrund af verserende bandekonflikt

Seneste drab skete i sidste uge. Her blev 27-årige Zaid Mohammed Al-Kayssi såret fatalt af skud, da han var på vej hjem fra arbejde.
Seneste drab skete i sidste uge. Her blev 27-årige Zaid Mohammed Al-Kayssi såret fatalt af skud, da han var på vej hjem fra arbejde.

Frygten for yderligere drab og skyderier i forbindelse med den seneste tids voldsomme bandekonflikt i København får nu politiet til at forlænge visitationszonen rundt om i byen.

Perioden for den eksisterende visitationszone forlænges, så den er gældende indtil tirsdag den 12. marts. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Forlængelsen af perioden for visitationszonen skal ses som et af mange elementer i den fælles indsats, vi har sammen med de øvrige politikredse på Sjælland mod bandegrupperingernes konflikter og de kriminelle handlinger de i øvrigt udøver. Vi samarbejder tæt med de øvrige politikredse, den fælles Task Force og Rigspolitiet, siger politiinspektør Jørgen Skov, liniechef for efterforskningen ved københavns Politi.

- Lokalt ydes der en meget massiv indsats, som både retter sig mod at bekæmpe grupperingernes kriminalitet, forhindre nye konfrontationer, og ikke mindst i forhold til at forhindre, at de unge i områderne tiltrækkes af bandemiljøerne. Endelig har vi måltettet vores lokalpolitiindsats med 'Din Betjent', så vi i højere grad end normalt er i de berørte områder, tilføjer han.

Læs mere om Din Betjent her

Sådan kontakter du: Projekt din betjent

Det er politiets opfattelse, at der fortsat foreligger en særdeles skærpet trusselsvurdering, hvilket blandt andet ses vedde banderelaterede drabsforsøg, mandag den 18. februar 2013, og tirsdag den 19. februar 2013 i Københavns Vestegns Politikreds, og drab onsdag den 20. februar 2013 i Københavns Politikreds.

Læs her:

Se også: Zaid blev det seneste skudoffer

Baggrunden for beslutningen om oprettelse af – og forlængelse af perioden for visitationszonen er flere episoder med voldelige konfrontationer, herunder drab, mellem forskellige sjællandske bandegrupperinger, hvorunder der er blevet anvendt stik-, slag- og skydevåben, skriver politiet i pressemeddelelsen.

På baggrund af ovenstående vurderer politiet, at der forsat er forøget risiko for voldelige konfrontationer, hvor våben anvendes, og som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.

Perioden for visitationszone er blevet forlænget henholdsvis den 28. januar 2013 samt 12. februar 2013, således den var gældende indtil tirsdag den 26. februar 2013 kl. 1200.

Visitationszonens afgrænsning:Jyllingevej ved kommunegrænsen til Rødovre - Sallingvej - Godhåbsvej - Rolighedsvej - HC. Ørstedsvej - Alhambravej - Kingosgade - Vesterbrogade - Bernstorffsgade - Kalvebod Brygge - Christians Brygge - Havnegade - Nyhavn - Bredgade - Grønningen - Oslo Plads - Dag Hammarskjölds Allé - Østerbrogade - Trianglen - Øster Alle - Vibenhus Runddel - Lyngbyvej til kommunegrænsen til Gentofte og videre langs kredsgrænsen til Jyllingevej ved kommunegrænsen til Rødovre.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere