Bandevold forlænger københavnsk visitationszone

Københavns Politi forlænger ligesom Vestegnen visitationszonen på grund af bandekonflikten

Politiet må fortsat undersøge krop, tøj eller bil for våben i København indtil 12. marts klokken 12, da politidirektøren har valgt at forlænge varigheden af den såkaldte visitationszone, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Forlængelsen skyldes flere episoder med voldelige konfrontationer - herunder drab - mellem forskellige sjællandske bandegrupperinger, hvorunder der er blevet anvendt stik-, slag- og skydevåben.

Politiets vurderer, at der fortsat er en "særdeles skærpet trusselsvurdering" i øjeblikket.

Det skyldes blandt andet de banderelaterede drabsforsøg 18. februar og 19. februar på Københavns Vestegn og drabet 20. februar på den 27-årige Zaid Mohammed Al-Kayssi Frederiksberg.

I alle de banderelaterede episoder er der brugt skydevåben som gerningsvåben.

- Der er forsat forøget risiko for voldelige konfrontationer, hvor våben anvendes, og som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd, og som følge deraf forlænges perioden for den eksisterende visitationszone, skriver politiet

Visitationszonen er allerede blevet forlænget to gange tidligere, og den betyder, at betjente kan undersøge alle i området for våben uden at have konkret mistanke, som ellers er betingelsen for en visitation.

Københavns Vestegns Politi valgte mandag at forlænge visitationszonen på Vestegnen til 12. marts.

Der er på Vestegnen beslaglagt over 20 skydevåben, ammunition, køller, knive og lignende hos personer, i biler eller på offentlige arealer i zonen, efter visitationszonen blev indført.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere