TV: Her gik ballon-turene galt i Luxor

Morgenens ulykke i Egypten, hvor 19 turister styrtede i døden, er ikke den første af sin slags. Vi har samlet en række ulykker her

Det er ikke første gang, at varmluftballoner er involverede i voldsomme ulykker.

Tilbage i 2009 lettede en varmluftballon fra lufthavnen i Luxor i dårligt vejr uden den fornødende tilladelse fra de egyptiske myndigheder. Ballonskipperen var ikke i stand til at manøvrer ballon under de dårlige vejrforhold, og den kolliderede kort efter opstigningen med en mobilmast. 16 turister blev kvæstet ved styrtet.

Et dansk ægtepar var dengang ombord på den harvarerede ballon, men slap mirakuløst uden større skrammer fra episoden. Ulykken i 2009 betød, at de egyptiske myndigheder i seks måneder suspenderede al ballonflyvning over området og iværksatte undersøgelser, der skulle forbedre sikkerheden ombord på de populærer ballonture over området omkring Nilen.

Læs også:

Foto: AP 112 - 26. feb. 2013 - kl. 07:51 Turister dræbt i styrt med varmluftsballon

Også i andre lande, har der de seneste år været problemer med ballonerne

I Slovenien styrter en varmluftsballon ned den 23. august 2012, lidt uden for Sloveniens hovedstad, Ljubljana. Der er 30 personer ombord, hvor af fire omkommer.

Den 7. januar 2012 falder en luftballon ned i New Zealand. Styrtet sker nær Carterton, der ligger 80 kilometer fra Wellington. Alle 11 passagerer ombord omkommer.

En dansker omkommer i 2010 i et styrt i Tanzania. Styrtet sker i grænselandet mellem Tanzania og Kenya. Foruden den omkomne dansker koster styrtet to andre passagere livet. Seks øvrige passagere overlever styrtet, men bliver indlagt med svære kvæstelser.

I august 2007 styrter nn varmluftballon ned og bryder i brand ved en trailerpark i Vancouver, Canada. Der er 13 ombord. To af passagerne omkommer.

Ved du noget om ulykken i Luxor - skriv til os på sms/mms 1224 eller 1224@eb.dk

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere