Kone og eks-børnesoldat dræbte dansk millionær

Preben Povlsens kone, konens søster og en tidligere børnesoldat dræbte sammen den danske millionær i Sydafrika

Preben Povlsen (Privatfoto)
Preben Povlsen (Privatfoto)

To søstre og en bror er fundet skyldig i drabet på den danske millionær Preben Povlsen i Sydafrika i januar 2008.

Den ene var millionærens kone, som sammen med søsteren har medvirket til drabet. Dommer Rosheni Allie ved Western Cape High Court i Sydafrika mener dog kun, at det var broren - en tidligere børnesoldat - som førte kniven, skriver avisen Cape Times.

Preben Povlsen blev fundet dræbt med 50 knivstik, en brækket nakke og en delvist brændt krop. De to søstre ødelagde ifølge dommeren beviser ved at rengøre huset for blod, male væggene og udskifte gulvtæppe i millionærens soveværelse.

Samtidig har de tre søskende ledt politiet på vildspor, da de fortalte, at Preben Povlsen var forsvundet på drabsdagen, da han tog af sted til golf.

Børnesoldaten har tidligere forklaret, at han handlede i selvforsvar. Han kom op at slås med Povlsen, da millionæren tog ham i at ryge og drikke alkohol i garagen frem for at arbejde.

Povlsen skal på et tidspunkt have stukket børnesoldaten i armen med hans egen kniv, ifølge den tidligere børnesoldats forklaring.

Og det fik angiveligt den 39-årige børnesoldat til at miste besindelsen og dolke Povlsen adskillige gange.

- Det var min skyld. Jeg har lært ikke at slås med folk, det har min mor altid sagt. Men jeg var overvældet af frygt og glemte det, har børnesoldaten forklaret.

Det går først op for ham, hvad der er sket, da hans ven trækker ham væk fra Povlsen, som ligger i en blodpøl:

- Jeg gik i panik. Jeg løftede Povlsen op at sidde og håbede, at han stadig var i live. Jeg forsøgte at hjælpe ham, men det gik op for mig, at han var død.

Børnesoldaten har også forklaret, at han ikke har dræbt siden 1994, hvor han var en del af en rwandisk nationalistisk bevægelse. Han var blevet bortført som ung dreng for at være børnesoldat.

De tre søskende kan forvente af få deres straf onsdag.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere