Her slap cyklisterne

Dagens cykelrazzia gik værst ud over københavnerne

Cyklister på Midt- og Vestsjælland, samt Fyn og Østjylland slap for dagens cykelrazzia FOTO: Lars Krabbe
Cyklister på Midt- og Vestsjælland, samt Fyn og Østjylland slap for dagens cykelrazzia FOTO: Lars Krabbe

I dag tog landets politi hul på en uges lang cykelrazzia, som skal lære cyklisterne at køre ordenligt.

Værst gik det ud over cyklisterne i København, hvor politiet hele morgenen har hevet hovmodige cyklister til siden og belønnet dem med en bøde.

I hovedstadsområdet fik 60 cyklister stukket en bøde i hånden efter et møde med politiet. Størstedelen fordi de kørte over for rødt.

På fyn slap det cyklende folk for denne omgang, da Fyns Politi valgte at nedprioritere cykelrazziaerne for i dag.

- Dagen skred sådan frem, at vi måtte lave andre planer for i dag, men vi har jo hele ugen, siger Preben Ingemansen, vicepolitikommissær ved Fyns Politi til ekstrabladet.dk

I Aarhus stod cykelrazziaen heller ikke øverst på dagsordenen. Her blev der kun uddelt 10 bøder til de cyklister, der trodsede færdselsloven.

Højresvingende cyklister er værst

Det er især højresvingende cyklister, der tager chancen og drejer til højre, selv om der er rødt. Størstedelen af dagens bøder er derfor givet til de drejende cyklister.

- Det kommer slet ikke bag på os. Det er faktisk det, vi ser oftest. De tror ikke, det generer nogle andre, og det virker jo heller ikke sådan, men man skal altså holde tilbage til det bliver grønt, fortæller Christian Berthelsen, vagthavende ved Københavns Færdselspoliti.

Bøden for at køre over for rødt er 1.000 kr, og glemmer man at vise tegn, når man skal dreje er det 700 kr. oven i.

Cykelrazziaerne er en del af en kampagne, der skal køre hele denne uge. Der er derfor ekstra god grund til at tage fornuften med, inden man hopper på jernhesten fremover.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere