Skydegale bander bliver mere og mere hårdkogte

Deres metoder, retorik og opførsel bliver stadigt mere voldsomme, siger politichefer om kriminelle bander

Selv om skudvekslingerne mellem de storkøbenhavnske bandegrupperinger er færre end for få år siden, og selv om antallet af bandemedlemmer er faldet en anelse, så er de interne opgør blevet mere voldsomme.

Det vurderer tre politichefer, som til daglig beskæftiger sig med bandekonflikter i Danmark, skriver Politiken.

- Vi har haft nogle episoder, hvor bandemedlemmer skyder vildt omkring sig, siger politiinspektør Michael Ask fra Det Nationale Efterforskningscenter, NEC, til avisen.

- Heldigvis er ingen uskyldige blevet dræbt, men det kan jo ske, og derfor forsøger vi også at være så synlige som overhovedet muligt i de områder, de kommer i. Men det er svært at dæmme op for, tilføjer han.

Ifølge Michael Ask er der faktisk færre rockerbandemedlemmer end det senest anslåede tal på 1700 personer. Politiinspektøren har dog ikke en endelig opgørelse parat endnu.

Men samtidig har den nye københavnske storbande med mottoet 'Loyal To Familia' og en udskiftning blandt de ledende figurer betydet en skærpelse af konflikten.

- Deres metoder og deres retorik og ageren bliver skarpere og skarpere, og hver gang der kommer nye ledere ind i toppen af hierarkiet, skærpes profilen, siger vicepolitiinspektør Lau Thygesen til Politiken.

Han står i spidsen for Københavns Politis indsats mod bandekriminalitet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere