Fire studerende anholdt i Egypten for at danse

Egyptisk politi anholder fire studerende for at danse den såkaldte Harlem Shake i undertøj

Fire egyptiske studerende er blevet anholdt, da de var i færd med at slutte sig til det verdensomspændende dansefænomen Harlem Shake, der i løbet af den seneste tid har indtaget YouTube.

Politi i det nordafrikanske land siger lørdag, at det har anholdt fire farmaceutstuderende, der filmede sig selv, mens de dansede rundt kun iført undertøj i Kairos gader.

De fire studerende chokerede ifølge politiet flere beboere i et middelklasseområde i millionbyen med deres letpåklædte dans.

Flere forbipasserende følte sig endda så provokeret, at de valgte at angribe de studerende, som er sigtet for at have begået "en skandaløs handling", siger en talsmand fra politiet.

Harlem Shake stammer ifølge AFP fra Australien, hvor en gruppe teenagere for nogle uger siden uploadede en videooptagelse af 31 sekunders varighed ved navn "The Harlem Shake v1 (TSCS original)" på YouTube.

Den er siden blevet set næsten 16 millioner gange og har fået tusindvis af andre til at filme sig selv, mens de gentager australiernes dans.

Således minder mange af videoerne om hinanden:

En enkelt person - ofte iført hovedbeklædning - starter med at danse, uden at omgivelserne tager notits af det. Men når bassen sætter ind, smider alle andre også hæmningerne og går amok.

Det er imidlertid ikke alle Harlem Shake-dansende egyptere, der har været lige så uheldige som de unge i Kairo.

Flere af videoerne, der huserer på YouTube, er nemlig optaget foran et af landets største vartegn, nemlig pyramiderne.

På en af videoerne optræder en person klædt i hvidt undertøj og butterfly, mens han danser på ryggen af en kamel.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere