Rumæner fængslet for laserlys mod helikopter

Pilot i redningshelikopter hævder, at han var blændet i et minut på grund af laserlys fra jorden.

Det kunne være endt i et helikopterstyrt, da piloten i en redningshelikopter natten til fredag blev blændet af laserlys fra jorden.

Det mener anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi, som har sigtet en 25-årig rumænske mand for at udsætte andres liv for fare, skriver Nordjyske.dk.

Den 25-årige er fredag efter et grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet frem til den 13. marts. Han har erkendt, at han lyste mod helikopteren, men han vidste ikke, at det var farligt.

- Han forklarede, at han skulle vise nogle kammerater, hvordan laserlyset virkede. Derfor lyste han først på nogle træer, og da han hørte helikopteren, lyste han på den i 10-15 sekunder, fortæller anklagerfuldmægtig Ida Poulsen til Nordjyske.dk.

Helikopterpiloten har dog forklaret, at helikopteren, som var i gang med en eftersøgning af en ældre dement mand, blev udsat for laserlys i omkring et minut.

Det er langt fra første gang, at fly og helikoptere bliver udsat for laserlys fra jorden. Og i flere sager, som Ritzau har beskrevet, er det lykkedes at finde frem til gerningsmanden.

I 2011 blev en 22-årig mand ved Retten i Glostrup idømt 14 dages betinget fængsel for at lyse mod en helikopter nær lufthavnen i Roskilde.

Manden blev dømt efter en paragraf om at forstyrre sikkerheden for transportmidler. Dommeren betegnede dengang forseelsen som en "drengestreg på grænsen til det forsvarlige".

I en anden sag blev en 60-årig mand idømt 30 dages betinget fængsel efter samme paragraf for at lyse med laserlys mod en redningshelikopter. Også den forseelse blev begået ved lufthavnen i Roskilde.

I foråret 2012 fandt politiet frem til en 11-årig dreng, som erkendte at have lyst med en laser mod et Cimber-fly ved Bornholms Lufthavn. Drengen kunne på grund af sin alder ikke retsforfølges.

Den 25-årige rumæner, som nu sidder fængslet i Nordjylland, blev fanget af en politipatrulje på jorden, som ifølge Nordjyske.dk blev guidet af helikopterens besætning.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere