Ski-drømmen kostede Frederik livet

19-årige Frederik Gordner Husted rejste til Canada med to kammerater for at udleve sin ski-drøm. Onsdag døde han i en ulykke

Frederik Gordner Husted (Foto fra Facebook)
Frederik Gordner Husted (Foto fra Facebook)

Den dansker, der døde ved en ski-ulykke i Canada onsdag, er den 19-årige Frederik Gordner Husted.

- Frederiks forældre tog ud på HTX i Nykøbing F. for at fortælle skolelederen om tragedien, så de kunne sikre sig, at alle havde de korrekte oplysninger.

Sådan fortæller Alexander Juhl, der gik i klasse med Frederik det første halve år på gymnasiet, til ekstrabladet.dk. De blev begge færdige med studierne før sommerferien sidste år.

- Da vi var færdige med HTX rejste Frederik med to kammerater til Canada for at udleve ski-drømmen, fortæller Alexander.

Den 14. november flyttede han sammen med sine kammerater til Canada. Det var planen at de skulle bo i en bjælkehytte i 166 måneder, skriver han på sin blog.

Ulykken skete onsdag kl. 15.30 lokal tid på Phalanx Mountain, , som ligger i et område, de lokale kalder 'Poop Chutes'.

- Frederik kørte, som det står i den lokale avis Whistlerquestion.com, udenfor pisten og ramte en klippevæg, fortæller den tidligere klassekammerat.

Området er meget populært hos offpiste-løbere på ski og showboards.

Redningsmandskab gik i gang med førstehjælp på stedet og den 19-årige blev fløjet til Whistler Health Care Center i en helikopter. Her kæmpede man forgæves for at redde hans liv.

- Desværre bukkede han under for sine kvæstelser og døde. Det lader til, at manden er blevet kraftigt kvæstet i brystet ved hændelsen, siger politichef i Whistler, Steve LeClair, i en pressemeddelelse.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere