Næsten seks års fængsel for store smykkekup

Serbisk mand overvejer, om han skal anke efter dom for kup til 12 millioner mod tre juvelerer i København

En serbisk mand er blevet idømt fængsel i fem år og ni måneder i sagen om tre røverier mod guldsmede i København.

Røverierne havde et samlet udbytte på 12 millioner kroner, og politiet har knyttet sagerne til en berygtet international bande med øgenavnet 'Den lyserøde panter'.

Ved fredagens dom i nævningetinget i byretten er den 36-årige Dejan Babic samtidig blevet udvist af Danmark.

Dommen er en såkaldt fællesstraf. Siden de københavnske kup er Babic nemlig blevet dømt i Holland for forsøg på røveri. Her var straffen fængsel i et år og tre måneder.

De tre røverier blev begået i februar og marts 2011 mod Klarlund på Vesterbrogade, Edmond Arnold i Skoubogade og Hvelplund i Østergade.

Hver gang blev udstillingsmontre smadret med blandt andet en mukkert af de maskerede gerningsmænd.

Tidligere er seks andre blevet dømt i sagerne, og netop en mukkert, som blev fundet med Dejan Babics fingeraftryk, indgår som et vigtigt bevis.

- Jeg kan virkelig ikke forklare, hvordan mit fingeraftryk havnede på den mukkert, har den 36-årige forklaret. Også teleoplysninger er blevet brugt som bevis

Med sit fuldskæg og lange hår ligner Babic måske ikke umiddelbart prototypen på en hårdkogt bagmand for en gruppe brutale røvere, men det er netop den karakteristik, som politiet har hæftet på ham.

Han menes at være leder for cirka 20 håndlangere, der forbindes til 'Den Lyserøde Panter,' som ifølge Interpol siden slutningen af 1990'erne skal have stået bag over 120 kup mod juvelerforretninger i flere lande.

Den dømte har taget betænkningstid med hensyn til, om han vil anke dommen til Østre Landsret, oplyser hans forsvarer, Niels Kahlke. Han har nægtet sig skyldig.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere