Røverbagmand planlagde tre millionrøverier

En 36-årig serber er kendt skyldig i at planlægge tre røverier i København med udbytte på 12 millioner kroner

En 36-årig serbisk mand har hele tiden nægtet sig skyldig, men torsdag kendte et nævningeting i Københavns Byret manden skyldig i at have planlagt røverier mod tre guldsmede i København med et samlet udbytte på 12 millioner kroner.

Røverierne fandt sted fra 18. februar til 3. marts 2011, og den 36-årig måtte medgive, at han havde været i København og Malmø fra 13. februar til 9. marts.

Den 36-årige menes at være lederen for 20 håndlangere, der er tilknyttet en berygtet serbisk røverbande.

Ved et af røverierne blev der blandt andet brugt en mukkert, og anklager Trine Sorgenfri mener, at den 36-årige gav den til røverne. Hans fingeraftryk er nemlig fundet på den.

Tidligere i retten kunne den 36-årige serber med fuldskæg og langt hår ikke forklare hvorfor.

- Jeg kan ikke sige ja eller nej til, om den var i lejligheden. Når der er så meget værktøj, lægger man kun mærke til det, man har brug for, sagde han.

- Jeg kan virkelig ikke forklare, hvordan mit fingeraftryk havnede på den mukkert. Så vidt jeg kan huske, har jeg ikke brugt sådan en.

Seks af røverne er allerede dømt i sagen, og teleoplysninger viser, at de ofte var i nærheden af en mast på Ålekistevej, hvilket ifølge anklageren skyldes, at de mødtes i en lejlighed i det område.

De danske røverier knyttes af politiet til den internationale røverbande "Den Lyserøde Panter", som Interpol har døbt den.

Banden menes at have røvet over 120 juvelerbutikker verden over med et samlet udbytte på ikke mindre en 1,2 milliarder kroner siden slutningen af 1990'erne.

Banden fik sit navn af britisk politi i 2003, da politiet fandt en diamant i en dåse ansigtscreme fra et røveri, der kopierede et røveri i filmen "Den Lyserøde Panter".

Efterforskere siger, at der er omkring 200 medlemmer, som er bundet sammen af familier og tilhørsforhold til landsbyer i Nis-området i det sydlige Serbien.

Der falder dom i sagen 22. februar.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere