Zaid blev det seneste skudoffer

Det var den 27-årige sælger Zaid Kayssi, der i går blev skudt og dræbt på Frederiksberg

Zaid Kayssi arbejdede i Drømmeland på Frederiksberg. Han blev i går skudt i brystet på vej hjem fra arbejde. (Privatfoto)
Zaid Kayssi arbejdede i Drømmeland på Frederiksberg. Han blev i går skudt i brystet på vej hjem fra arbejde. (Privatfoto)

Zaid Kayssi, 27, døde kl. 12.02 i dag på Rigshospitalet som det seneste offer i den verserende bandekonflikt i København.

Den 27-årige var sælger i Drømmeland på Finsensvej, Frederiksberg og forlod arbejdspladsen straks efter klokken 18 i aftes, da han blev skudt ned på vej hen til sin bil, der holdt på p-pladsen bag Drømmeland. Han blev ramt i brystet af mindst et skud på klos hold og kom aldrig til bevidsthed.

Zaid Kayssi havde relationer til VHK-banden, Værebros Hårde Kerne, men var kun kendt af politiet for 'småting'.

Zaid Mohammed Al-Kayssi - som er hans fulde navn - boede selv i Værebroparken, hvor VHK-banden holder til og han kendte også Jonathan Taboryski, 19, der blev dræbt med skud fredag den 11. januar ved 20-tiden, da han sammen med en kammerat forlod et pizzaria i Høje Gladsaxe Centeret.

Den 27-årige har tidligere været butikschef for Drømmeland i Hillerød, men arbejdede nu som sælger hos Drømmeland på Frederiksberg. Han var uddannet på Lyngby Handelsskole. Butikken på Finsensvej var i dag lukket. Et skilt på døren siger, at det er på grund af sygdom.

Flygtede til fods
- Vi kender ham, men ikke for noget særligt. Han har været ansat i Drømmeland i en årrække, siger vicepolitiinspektør Lau Thygesen, Organiseret Kriminalitet, der efterforsker drabet på Zaid Kayssi.

Politiet fik alarmen klokken 18.04 i går. Ingen vidner så, hvad der skete, men flere hørte skuddene. En cyklist opdagede Zaid Kayssi ligge på jorden og fik slået alarm.

I modsætning til skyderierne i Skovlunde og Høje Gladsaxe i mandags og tirsdags, der var banderelaterede, blev der formentlig ikke brændt en flugtbil af efter drabet på Zaid Kayssi. Attentatmanden, der beskrives som lille, cirka 165, først i 20´erne og mørklødet, flygtede til fods.

Han var iført hue og/eller maske, siger vidner. Han var iført sorte joggingbukser og en vinterjakke.

Politiet formoder, at drabet på Zaid Kayssi var et led i den skærpede konflikt mellem Værebro-banden og den nye københavnske storbande, LTF, Loyal to Familia, der har rødder på Blågårdsplads, i Tingbjerg, Skovlunde og Kokkedal.

Konflikten mellem VHK og LTF er mudret, siger politiet. Der kan både være tale om hævnaktioner eller 'byttere' og personrelaterede opgør.

Men ifølge chefen for det nationale efterforskningscenter, NEC, Michael Ask, går konflikten tilbage til 2011, hvor den 19-årige Zoubir Aoussar blev dræbt med et skud i ryggen i Blågårdsgade på Nørrebro den 13. marts.

To skyderier mandag og tirsdag
I tirsdags blev en 27-årig mand beskudt med mindst 10 skud i Høje Gladsaxe, men han blev ikke ramt.

I mandags blev en 19-årig ramt af skud i låret, da en maskeret gerningsmand passede ham op i Skovlunde og skød mindst 11 skud efter ham, da han løb.

Begge gange blev flugtbilerne brændt af. Efter skyderiet i Høje Gladsaxe blev en sølvgrå BMW 528i fundet brændende i Lille Hareskov ved Værløse. Politiet mener, at en eller flere gerningsmænd har ventet i skoven og samlet gerningsmanden op og kørt videre i en anden bil.

BMW´en blev stjålet på Frederikssundsvej i Brønshøj natten mellem den 20. og 21. januar. Den havde nummerpladsen XV 57 330.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere